A LA DIPUTACIÓ DE CÒRDOVA

Destrossen una de les obres de la mostra 'Maculadas sin remedio'

El PP i Vox havien demanat la retirada del quadro 'Amb flors a Maria' per considerar-la «una ofensa al sentiment religiós»

zentauroepp48144368 atentan contra una de las obras de la muestra  maculadas sin190514124202

zentauroepp48144368 atentan contra una de las obras de la muestra maculadas sin190514124202 / Europa Press 2019

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una de les obres de la mostra titulada ‘Maculadas sin remedio’, exposada a la Diputació de Còrdova des de dijous passat ha sigut objecte d’un atac. El PP i Vox n’havien demanat la seva retirada al considerar-la “una ofensa per al sentiment religiós”.

Concretament, l’obra titulada Amb flors a Maria, de Charo Corrales, en la qual apareix una imatge de la Verge Maria en un gest que també Cs ha considerat que ofèn els sentiments religiosos, presenta un estrip que abasta gairebé tota la tela.

Es dona la circumstància que el Grup del PP de la Diputació, a més d’exigir aquest dilluns "la retirada immediata" de la mostra ‘Maculadas sin remedio', que s’exposa a la Galeria de Presidència del Palau de la Merced, seu de la Diputació, també va avisar que si l’exposició no fos retirada, es reservava "l’opció d’emprendre les accions legals" que estimi oportunes, cosa que farà aquest dimarts, ja que ja ha anunciat que presentarà una denúncia davant la Fiscalia contra la mostra.

Cant a la feminitat

L’exposició Maculadas sin remedio, que està previst que estigui a la Diputació fins al pròxim 2 de juny, és un projecte col·laboratiu de 14 artistes que està impulsat per la Delegació d’Igualtat de la institució provincial i la Fundació Botí i que es presenta com "una reivindicació de la feminitat més profunda".

Així ho va explicar la setmana passada la delegada d’Igualtat, Ana Guijarro, que va destacar que a la mostra "es qüestiona el rol imposat a la dona des del principi dels temps fins a l’actualitat; entre les qüestions que es plantegen les artistes hi ha com som, qui som, com vivim la sexualitat o quin és el nostre món".

L’objectiu final de Maculadas sin remedio, segons va remarcar Guijarro, és "continuar plantejant, destacant, visibilitzant i treballant sobre la feminitat amagada, buscar la màcula de la qual formem part les dones, realçar la nostra naturalesa, treballar per denunciar que no som ciutadanes de segona".

Les artistes participants són Charo Corrales, María Díaz Osta, Lou Farratell, Marta Gómez Rangel, Eva Guil, Concha Jiménez, Anna Jonsson, Veredas López, Marina Molano, Aline Part, Carmen Portavella, Inma la Inmunda, Ángeles de la Torre i Tonia Trujillo. A la mostra hi ha obres de fotografia, collage, escultura, pintura, instal·lació, ‘performance’ i vídeo.

Llibertat de feina

Notícies relacionades

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Botí, Marisa Ruz, va explicar que "les artistes han treballat amb total llibertat, aportant obres que representen dones, els seus cossos, les seves veus, fora dels cànons establerts i qüestionant els valors arrelats per la tradició".