ELECCIONS GENERALS 2019

Calamaro aposta per Vox: Prefereixo el vertigen dels patriotes i reaccionaris

El músic afirma que els candidats del PSOE, el PP, Cs i Unides Podem "amb prou feines ofereixen gestos progressistes"

rt3b6252

rt3b6252

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Mentre un bon nombre d’artistes s’han unit per demanar el vot per als partits d’esquerra,  el músic argentí nacionalitzat espanyol Andrés Calamaro s’ha passat a l’altre extrem i ha manifestat la seva aposta pels ultres de Vox: "Prefereixo el vertigen dels patriotres i reaccionaris que els quatre principals partits", ha justificat

Calamaro ha expressat les seves preferències en un missatge que ha publicat en el seu compte de Facebook i en el qual, fins i tot sense citar expressament el partit de Santiago Abascal, es decanta per Vox en les eleccions generals d’aquest diumenge 28-A.

En el seu post, Calamaro al·ludeix als debats dels principals candidats del PSOE, el PP, Ciutadans i Unides Podem i afirma: "Aquests quatre polítics d’ofici amb prou feines fan gestos progressistes, molt menys ofereixen blindar les institucions que donen identitat a la cultura. Em costa triar entre aquests quatre nois. En aquest escenari soc reaccionari perquè no tinc drames a blindar les institucions culturals".

Per això apunta que "sense propostes progressistes ni prometent blindar les coses importants, sense parlar de la geografia política, ni esmentar els bancs ni Brussel·les, aquest debat (amb referència als debats a TV) és interessant, però no em serveix per decidir-me i votar, almenys no per cap d’aquestes quatre forces que es repartiran els pressupostos de les eleccions i la gestió de l’Estat".

I afirma: "Prefereixo el vertigen dels patriotes i reaccionaris. A la seva manera em representen més que els moderats. Ja vam perdre molt, més vam perdre a l’Argentina que a Espanya. Com que m’importa el bé comú, a més del meu bé comú que encara té alguna cosa per perdre, m’abstinc de donar suport als candidats presentats a la televisió", assenyala.

"Hòstia! Soc TT"

Notícies relacionades

I per acabar, i augurant la que li podia caure al damunt per aquest recolzament a la ultradreta, planteja una altra reflexió: "Els oracles m’adverteixen de la possibilitat incòmoda, els patriotes que pensen en els obrers i en la gent de treball, però sense gestos progressistes per a la platea. I els oracles són oracles, hem de saber interpretar el que ens diuen. La renúncia històrica d’Antonio Escohotado, la posició incòmoda de Fernando Sánchez Dragó, i la voluntat del meu estimat artista José Antonio Morante. Per a mi parlen mes que els debats, on només es tiren els trastos pel cap".

Després de les reaccions que ha provocat aquest post, Calamaro n’ha publicat un altre en el qual expressa la seva sorpresa per la repercussió del primer: "Hòstia! Soc TT per primera vegada en la vida i per qüestions de cultura política transversal" i explica que "donar varietat al Congrés és el reflex de la realitat" i afegeix: "Respecto les diferències en un moment en què les diferències pesen en el destí de les nacions".