Estudi científic

El teu gat sap com es diu, però prefereix ignorar-te quan el crides

Un treball d'investigadors a Tòquio demostra que aquestes mascotes distingeixen el seu nom de la resta de paraules

Treuen aquesta conclusió després d'observar la seva reacció física davant de diferents veus

animal-339400 1920

animal-339400 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Pots passar-te el dia cridant el teu gat i que no et faci cas. O almenys que sembli que no vol saber res del que li estàs dient. En l’art de l’escapisme, aquests animals són els reis.

En el cas delsgats domèstics sempre ens preguntem si realment entenen el que els diem, si saben al que estan responent i, fins i tot, si saben el seu propi nom. 

La resposta ja ha arribat. A través d’un estudi amb un grup de gats domèstics i d’altres que es troben en una cafeteria amb mascotes, uns investigadors de Tòquio han arribat a la conclusió que, efectivament, sí que coneixen el seu nom i podrien respondre a qui els crida, però la majoria de les vegades prefereixen ignorar-lo.

Notícies relacionades

L’estudi es va centrar a veure les reaccions que tenien al sentir determinades veus amb el seu nom. Així, van ser gravats mentre els posaven àudios amb el seu nom provinents de diferents persones, de manera que podien veure la seva reacció tot i que només fos amb un lleu moviment de l’orella o la cua o un simple desplaçament. 

La conclusió és que saben distingir el seu nom d’altres termes utilitzats, i també reaccionen de manera sensible davant d’una veu coneguda. Per tant, la pròxima vegada que et preguntis per què el teu gat no respon a les teves ordres, pensa que t’ignora

Temes:

Gats