A YOUTUBE

'Mukbang', l'extravagant moda d'afartar-se de carbohidrats

Les estrelles d'aquests canals són dones joves que es cruspeixen d'una tirada més de 4.000 calories

La tendència, que va sorgir fa uns anys a Corea del Sud, ara arriba amb força a Austràlia, el Regne Unit i els EUA

new-carbo-fire-noodle-limited-edition-ee-mukbang--hotdog / periodico

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El mukbang, la poc saludable tendènciad’afartar-se de menjar, principalment carbohidrats, davant d’una càmera per a gaudi de l’audiència de Youtube ha tornat amb força de la mà de joves dones que s’han convertit en unes autèntiques estrelles que facturen uns 10.000 dòlars al mes. Aquests absurds àpats de fast food en streaming són originaris de Corea del Sud, on des de fa anys algunes noies no titubegen davant d’una taula plena de safates de ramen, croquetes, noodles, aletes i hamburgueses.

El públic que segueix aquests vídeos assegura que veure com una altra persona s’empassa 4.000 calories, el menú de tota una família, "alleuja l’estrès" i fins i tot té el seu costat sexi [sic].

Connexió ASMR

Una gran part de l’experiència mukbanging es basa en el seu component ASMRASMR. ASMR, els coneguts com aorgasmes cerebrals, significa ‘resposta sensorial autònoma de meridians’, i les persones que experimenten aquest fenomen afirmen que obtenen un immens plaer, gairebé hipnòtic, al veure o escoltar hàbits quotidians com ara xiuxiuejar, raspallar-se els cabells, plegar la roba, però també amb altres sorolls propis del menjar com ara xarrupar, mastegar i cruixir. 

"Mentre veig altres persones cruspir-se aquest menjar tan bo, fantasiejo que me l’estic menjant jo. Per mi, el menjar és un plaer. Per tant, veure aquests vídeos em fa sentir feliç", confessa aThe Sun Sammy Bosch, fanàtic nord-americà del ‘mukbang’.

Tot i que es tracta d’una moda que va venir de la península asiàtica, ara ha renascut amb força no només als Estats Units, també al Regne Unit i a Austràlia.

Tannar Eacott, de 23 anys, s’ha convertit en tot un fenomen en aquest últim país. Supera el mig milió de visites a Youtube amb el seu vídeo de 20 minuts endrapant un menú king size de la cadena de menjar ràpid KFC.

La jove fotògrafa australiana, que té més de 290.000 subscriptors, explica al Daily Mail la seva experiència i per què li encanten aquestes maratons asseguda a la taula. "El menjar m’excita", assegura Eacott, que al final del vídeo no pot acabar-se tot el menú. "Aquest menjar no es malgastarà, el poso a la nevera i me’l menjaré per sopar... Ho he intentat, no he pogut, em sento derrotada", afirma amb un somriure murri.

australian-girl-tries-kfc-mukbang-eating-show / periodico

El cas de laTannar "és un dels centenars de milers de persones que s’han unit a aquesta tendència de menjar socialment davant la càmera", escriu el Daily Mail

Mukbang ve de la combinació de paraules coreanes muok-da (menjar) i bang song (retransmetre).

Font d’ingressos

Les noies coreanes amb canals d’aquesta temàtica solen passar hores i hores davant una ‘webcam’ menjant racions interminables de carbohidrats, però també de tota classe de mariscos. Els diners que guanyen provenen dels anuncis que precedeixen els vídeos, de les donacions d’admiradors i patrocinadors corporatius. 

El 2014, Park Seo-yeon, una dona de Seül, va renunciar a la seva feina per dedicar-se per complet al ‘mukbang’, ja que amb aquesta activitat guanyava més de 10.000 dòlars al mes. Un any més tard, una altra coreana anomenada Youtube BJ Fitness Fairy es treia 4.000 a la setmana per retransmetre cada vespre el seu sopar (també va revelar que feia cinc hores d’exercici al dia per mantenir-se en forma).

Christi Caston, una mukbanger de Texas té un famós canal de Youtube, YummyBitesTV, dedicat a ASMR i ‘mukbang’. Ella també va deixar la seva feina de nou a cinc pels àpats casolans, amb els quals guanya "el doble" al mes. "Faig ‘mukbang’ cada dia i em guanyo bé la vida", diu orgullosa.

Risc per a la salut

No obstant, ingerir milers de calories d’una tirada no és bo per a la salut. Nicholas Perry, de 26 anys, confessa que té rampes severes. Al seu canal (Nikocado Avocado, que té gairebé 1,3 milions de subscriptors) tant pot endrapar ‘tacos’, ‘burritos’ i ‘quesadillas’ com un centenar de tires de béicon i peces de sushi. Ha pujat vídeos amb reptes com empassar-se de cop 10.000 calories, una bajanada que li ha portat conseqüències, com problemes digestius, per agafar el son i fins i tot d’erecció.

Notícies relacionades

Malgrat els contres, Perry assegura que no deixa de pujar els seus vídeos a Youtube. Encara més, en una entrevista amb Men’s health assegura que quan ja no pugui més amb el ‘mukbang’ documentarà la seva experiència per perdre pes també a Youtube.

Segueix Extra  a Facebook