A l'Índia

Un noi mor per una plaga de cucs al cervell

Va acudir a l'hospital amb maldecaps i un ull inflat

Van descobrir que tenia larves parasitàries del porc

cerebro

cerebro

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Es queixava de forts maldecaps, pèrdua de sensibilitat en un testicle i inflor en un ull. Quan aquest noi de 18 anys va acudir a l’hospital de Faridabad (Índia) ja feia una setmana que tenia dolors a l’engonal, però no havia pensat en cap moment en el diagnòstic que li donarien, pel qual finalment va morir.

Després de diverses anàlisis, els metges van detectar una plaga de larves de Taenia solium, les denominades tènies parasitàries de porc. Així ho han explicat en l’últim número de la revista ‘New England Journal of Medicine’.

Van necessitar una ressonància magnètica per comprovar que tenia lesions quístiques a l’escorça cerebral i el cerebel, segons narren els doctors Nishanth Dev i S. Zafar Abbas, del Col·legi Mèdic i Hospital ESIC, que podrien coincidir amb una neurocisticercosi. És a dir, una malaltia parasitària del cervell.

Notícies relacionades

La tardança a acudir al metge i detectar-ho va fer més difícil el tractament, per la qual cosa van decidir no administrar-li fàrmacs antiparasitaris i se li van donar antiinflamatoris i antiepilèptics per a les convulsions. Malgrat això, va morir dues setmanes després del seu ingrés.

La seva malaltia se sol produir a l’ingerir els ous d’un paràsit que utilitza el porc com a hoste, de manera que una carn mal cuinada pot facilitar-ne la ingesta. Segons els experts, s’estima que triga a mostrar-se, després de produir-se la infecció, entre tres i cinc anys.

Temes:

Índia