Emilia Clarke va patir dos aneurismes mentre rodava 'Joc de Trons'

L'actriu narra l'estrès que patia davant l'exposició pública que li va suposar encarnar el personatge de Daenerys Targaryenen

undefined47444677 file photo  91st academy awards   oscars arrivals   red carp190321205205

undefined47444677 file photo 91st academy awards oscars arrivals red carp190321205205 / Mario Anzuoni

2
Es llegeix en minuts
EFE

La protagonista de ‘Joc de Trons’ Emilia Clarke va revelar aquest dijous a la revista New Yorker que va patir dos aneurismes mentre rodava la sèrie, la primera el 2011, just a l’acabar el rodatge de la primera temporada, amb 24 anys.

Clarke, que ara té 32 anys, ho relata en un article mentre llança una organització benèfica amb socis del Regne Unit i els Estats Units: SameYou, per proporcionar tractament a gent que es recupera d’aquesta classe d’afeccions mèdiques.

L’actriu narra l’estrès que patia davant l’exposició  pública que li va suposar encarnar el personatge de Daenerys Targaryenen a la sèrie i com va haver de recórrer a un entrenador personal per canalitzar-lo.

"Vaig saber que el meu cervell estava malament"

Però durant un entrenament a Londres, va sentir "com si una banda elàstica estigués esprement-li el cervell" i va demanar un descans, i va aconseguir arribar al vestidor.

"Vaig arribar al lavabo, vaig caure de genolls i vaig començar a vomitar de manera violenta i voluminosa mentre el dolor es tornava pitjor", relata la intèrpret, que va saber llavors que el seu "cervell estava malament".

Va ser traslladada a un centre mèdic i després d’un escànner cerebral va descobrir que havia patit un aneurisma, una ruptura arterial al cervell que causa la mort d’un terç de la gent que el pateix.

El fenomen de ‘Joc de Trons’ estava en plena ebullició i quan Clarke va saber que havia de sotmetre’s a una cirurgia cerebral va sentir que "no tenia temps" per a això.

Víctima d’afàsia

L’actriu rememora que durant la recuperació li preguntaven el seu nom complet –Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke– i era incapaç de recordar-lo, víctima de l’afàsia: "Soc una actriu, necessito recordar els meus papers. I ara no recordo ni el meu propi nom", va pensar.

Sent a l’hospital, a Clarke li van detectar un segon aneurisma de menor grau a l’altre costat del cervell que podia rebentar en qualsevol moment, però no va ser operada.

L’actriu va dir sentir-se insegura durant el rodatge de la resta de la sèrie i va necessitar prendre morfina entre les entrevistes amb els mitjans per pal·liar el fort dolor: "Cada minut de cada dia pensava que m’anava a morir", va recordar.

El 2013, després d’un altre escànner cerebral, els metges van detectar que el seu segon aneurisma havia duplicat la mida i mentre representava "Esmorzar amb Diamants" a Broadway (Nova York) li van realitzar una operació per eliminar-lo.

Una terrible hemorràgia

Notícies relacionades

La intervenció va travessar problemes ja que, d’acord als professionals, el "procediment havia fallat i tenia una terrible hemorràgia", per la qual cosa les seves "oportunitats de viure eren precàries" si no se sotmetia a cap altra cirurgia, que va requerir obrir el crani i de la qual va tardar un mes a recuperar-se.

"Hi ha una cosa gratificant, més enllà d’afortunat, a l’arribar al final de ‘Joc de Trons’. Soc feliç de ser aquí per veure el final d’aquesta història i l’inici del que sigui que vingui després", conclou l’artista, que havia portat els seus problemes de salut en secret fins ara.

Temes:

HBO