Vist a Twitter

Es Racismo denuncia l'actitud d'un guàrdia de seguretat a l'Estació de Sants

A través d'un vídeo publicat a les xarxes socials manifesten la conducta "xula i violenta" contra un viatger de rodalies

El vigilant convida el passatger a sortir al carrer, on estan a punt de pegar-se

whatsapp-image-2019-02-15-at-112542-1

whatsapp-image-2019-02-15-at-112542-1

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Es Racismo, plataforma de denúncia i visibilització del racisme, ha manifestat a Twitter la seva preocupació davant l’últim episodi viscut per un passatger en el transport públic, concretament a la Renfe. 

Des de les xarxes socials manifesten que l’agent de seguretat del’Estació de Sants (Barcelona) només va demanar identificació a un passatger negre, a qui es va enfrontar amb una actitud "xula i violenta". 

En el vídeo es veu com el vigilant s’adreça al passatger amb males formes. Mentre camina, ell el persegueix repetint-li que li doni la documentació. Tot i que en un primer lloc diu "senyor, documentació" amb un to elevat, tot seguit reitera amb el que Es Racismo considera actitud xula: "¡Tu, documentació!"

El passatger, cansat d’aquestes formes, li retreu l’actitud: "No em toquis més". El vigilant pregunta: "¿Què em faràs?" I l’anima a anar-se’n. "Anem a fora, anem a fora", diu en un to que convida a pensar en una baralla a l’exterior del recinte.

La persona que grava el vídeo darrere seu no dona crèdit, i pregunta si realment aniran a fora a pegar-se. Una vegada a l’exterior, el passatger s’encén i li diu al vigilant si no té cervell.

Allà comencen a discutir i entre diverses temptatives d’enganxar-se, un no para de repetir que no el toqui i l’altre no para de demanar la documentació amb to autoritari. És llavors quan apareix un mosso. 

Per a aquesta plataforma, no es tracta d’un fet aïllat, sinó d’una manera d’actuar. 

Notícies relacionades

Tot i que el vídeo es talla, l’autor explica que tot va acabar bé perquè el van deixar anar-se’n. 

Però adverteixen de l’actitud final del mosso, que automàticament posa en qüestió la seva versió. "Ja havia emès el seu judici".