MASSA GRAN PER MORIR

Una vaca australiana es deslliura de l'escorxador per la seva mida

Knickers pesa 1.400 quilos i fa 1,94 centímetres d'alçada

Ha sigut qualificada com la vaca més gran d'Austràlia, però no ho és del món

igdr7zqxzsedtg48en1hl61100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Jorge Gonzalo

1.400 quilos de pes i gairebé 1,94 metres d’alçada. Són les mesures d’una vaca anomenada Knickers i que doblen les d’una vaca normal. El seu propietari, Geoff Person, ha aprofitat això per batejar-la com la vaca més gran d’Austràlia. 

Person, ramader del ranxo Lake Preston (Austràlia), afirma que la seva presència crida l’atenció no només de l’ésser humà, sinó també de "la resta de vaques de la granja, que al veure-la la segueixen allà on va i facilita la localització del ramat".

Més enllà de l’efecte visual que ha convertit Knickers en un fenomen mediàtic, la seva gran mida li ha salvat la vida. Knickers és en realitat un vedell i, al ser mascle, la seva vida estava destinada a acabar a l’escorxador després de dos o tres anys per poder comercialitzar la seva carn per al consum humà.

Pearson va explicar en declaracions a ‘The Guardian’ per què no van poder sacrificar l’animal i li van donar una segona vida a la granja. "És massa gran per a les especificacions de l’escorxador, pesa massa per a les màquines i segurament estaria penjat tocant a terra, fet que generaria problemes de contaminació i els seus talls de carn serien massa grans". Gràcies a això passarà la resta dels seus dies pastant tranquil·lament a la seva granja de l’oest d’Austràlia.

El seu propietari assegura que és incapaç de donar cap explicació sobre la seva mida i es limita a dir que "és només una cosa rara".  Al veure el vedell, el més normal és plantejar-se preguntes com si s’han utilitzat hormones de creixement en l’animal o si representa un nou tipus de fauna bovina.

La teoria amb més força és que Knickers, a diferència d’altres vedells, que es venen quan tenen dos o tres anys a plantes processadores, va tenir l’oportunitat de desenvolupar la seva mida fins als 7 anys. "Hi podria haver altres animals que creixessin fins a aquesta mida, però se’ls priva d’aquesta oportunitat", comenta Pearson.

Notícies relacionades

Knickers, això sí, no és el vedell ni més alt ni més pesant del món. Segons el Llibre Guinness dels Rècords, el boví més alt és un bou italià anomenat Bellino, que supera per poc els dos metres i va marcar 2.267 kg a la bàscula.

Tot i així, de Knickers es pot dir que no és una vaca qualsevol.