A Facebook

La reflexió viral sobre l'educació sexista després de pintar un nen de princesa

Marta va pintar diversos nens i nenes en un casament i un d'ells li va demanar ser una princesa de Frozen

A ell no li importa que se'n riguin: "La meva mare em va explicar que no hi ha coses de nens ni de nenes"

little-boy-1635065 1920

little-boy-1635065 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

La Marta treballava amb nens i nenes en un casament. Tot just tenien entre quatre i sis anys, però la sessió li va servir per escriure un post a Facebook sobre l’educació sexista que fomenta el ‘bullying’ i no deixa que els petits es desenvolupin i experimentin a la seva manera. 

Tot va començar quan va proposar pintar-los la cara com a entreteniment. Casos típics, en què les nenes demanaven ser la princesa Aurora, una papallona (amb molta purpurina), ulls i llavis pintats... i fins i tot una "dona gran amb cueta". Per la seva banda, els nois volien ser un lleó, un pirata, Spider-Man, Espanya... i la princesa Elsa

Per a ella no era gens sorprenent que un nen volgués pintar-se de princesa, així que va posar fil a l’agulla i li va preguntar com volia que el pintés. "Amb una corona de neu, ulls blaus, un cor, llavis vermells i molta purpurina a la corona, els ulls i els llavis". 

Automàticament, diversos nens s’hi van acostar entre rialles. "Illo, ¿t’estàs pintant de princesa?"

Però el nen tenia molt clar el que volia. "No m’importa que riguin. L’any passat a l’escola reien tots els dies i m’insultaven perquè portava una motxilla de Frozen, però la meva mare em va explicar que no hi ha coses de nens ni de nenes, que tot és de tots". 

Marta tenia una sensació d’estar vivint un moment bonic amb ell, però al mateix temps, una sensació amarga. "Bonica perquè el nen de sis anys és capaç d’entendre l’educació que li estan donant. I amarga per l’educació que estan rebent els altres nens i per pensar en l’horror d’any que devia passar". 

Notícies relacionades

Així que, davant d’aquesta situació, va llançar una reflexió a Facebook que s’ha fet viral, compartida per milers de persones. "Les joguines, les motxilles, i altres coses no són ni per als nens ni per a les nenes, són per jugar o utilitzar-los. Oblidem-nos dels estereotips i fem-ho saber als més petits que no ho entenen. Ni el futbol o els videojocs són de nens ni Frozen o el ballet, de nenes", diu. 

I conclou amb un poderós missatge: "Evitar una educació sexista podria primer, evitar casos de ‘bullying’, i segon, els podria ajudar a experimentar, desenvolupar-se i a obtenir una identitat que ells mateixos escullin".