Vist a Facebook

La passivitat d'un àrbitre durant un partit de futbol femení: no es mou del centre del camp

El Femenino Ponferradina denuncia l'actuació de Marcos Sánchez Polo, que va arbitrar "a distància"

A Salamanca comenten que aquest col·legiat es queixa de dirigir partits de dones

arbitro

arbitro

2
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

Marcos García Polo no passarà a la història del futbol femení per la seva feina com a col·legiat, sinó al contrari. L’àrbitre de categoria regional de Castella i Lleó va protagonitzar el cap de setmana passat unes sorprenents imatges, que ha difós el C. D. Femenino Ponferradina, en què durant vuit minuts mostra una passivitat absoluta, dirigint el partit a distància i sense gairebé moure’s del centre del camp, en un enfrontament disputat al camp del Club Esportiu Santa Marta de Salamanca. 

Ángel Molinero, president de l’equip visitant, no s’ho podia creure. Al cap d’uns minuts, en el 37 de la primera part, va començar a gravar-lo per poder difondre la reprotxable actitud del col·legiat. "Vaig parar en el descans, però podria haver gravat 90 minuts, perquè no va canviar en tot el partit", lamenta en declaracions a EL PERIÓDICO. "Va ser un partit fàcil i no va influir en res, però la seva actitud era lamentable. Es va quedar plantat al cercle central, amb prou feines girava el cap cap a una banda i cap a l’altra, veient la jugada a distància. El paio no es movia". 

El vídeo ràpidament es va fer viral a Facebook, on altres futbolistes van aplaudir que el club difongués aquestes imatges perquè recolzava el que havien viscut elles al camp. Nuria Delgado, exjugadora del Salamanca, comenta que a la ciutat tothom coneix aquest àrbitre per la seva passivitat en el futbol femení. "Era molt autoritari, tenia una actitud de passotisme, de fanfarroneria... i no podies dir-li res perquè t’amenaçava d’expulsar-te i deia que a les ties era impossible arbitrar-nos", explica. En una ocasió, Delgado li va preguntar pel temps: "Assolellat", va respondre. I les converses entre ell i els seus assistents sobre les ganes que tenia de "deixar d’arbitrar partits de ties i anar a fer canyes" eren constants. 

Notícies relacionades

Però les ofenses a les futbolistes van pujar de to en alguna ocasió. Delgado explica com durant un partit no va sentir el que deia l’àrbitre, però, sí, una companya: "Va dir que n’hi havia per fer després una orgia", lamenta. "No li vaig deixar anar 'ets gilipolles’ perquè t’expulsa i te'l trobaràs en un altre partit, perquè mínim un cop al mes el tenies d’àrbitre o de linier". 

"Diuen que l’actitud d’ell és molt fatxenda", afegeix Ángel. "Pel que sembla a Salamanca es comenta que ell va dient que no vol arbitrar dones. Crec que en els masculins no ho farà així. El que em fa pena és que ningú ho hagi denunciat, imagino que per por, així que per això vaig gravar les imatges. No m’agraden les injustícies, i que un col·legiat vagi al partit a guanyar els diners del dia i passejar-se. Que deixi pas a qui en tingui ganes. Fins i tot hi va haver un moment en què es va quedar en fora de joc. El meu equip estava a l’àrea contrària i ell estava darrere de les meves defenses. És lamentable".