parella confirmada

Epi i Blai surten de l'armari

El guionista de 'Barri Sèsam' assegura que sempre va pensar en ells com una parella

180918 epi 16 9 elperiodico / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Epi i Blai, dos delspersonatges més emblemàtics del mític programa per a nens 'Barri Sèsam’,'Barri Sèsam’,han sortit de l’armari. O, almenys, els ha tret de l’armari ara el guionista del programa, un dels més coneguts entre el públic infantil en els anys 70 i 80. 

Mark Saltzman, guionista del longeu xou, ha ofert recentment una entrevista en la qual explica que ell sempre va pensar en els dos personatges com una parella.

"Quan escrivia Epi i Blai (Ernie and Bert en la seva versió en anglès), quan hi pensava, eren parella. No tenia cap altra manera de concebre’ls, de contextualitzar-los", ha assegurat el guionista en declaracions a queerty.com.

De fet, Saltzman comenta que molts dels seus amics i coneguts es referien a ell i a Arnold Gassman, el muntador de cine que va ser la seva parella molts anys, com a Epi i Blai.

I això que, fa alguns anys, els creadors dels personatges van haver de sortir al pas d’una petició gai perquè els dos populars ninots es casessin assegurant que Epi i Blai no eren homosexuals, ni heterosexuals: simplement eren marionetes asexuals, i amics en la ficció.

"Epi i Blai són grans amics. Van ser creats per ensenyar a nens en edat preescolar que les persones poden ser bons amics malgrat ser molt diferents entre ells. Malgrat que són identificats com a personatges masculins i tenen molts trets i característiques humanes (com la majoria dels personatges de 'Barri Sèsam’), continuen sent marionetes i no tenen una orientació sexual", deia el comunicat que van emetre el 2011 els seus creadors, l’organització Sesame Workshop. 

El caòtic i l’ordenat

El guionista també confessa que va atorgar molts aspectes de la seva personalitat i de Gassman a Epi i Blai, ja que quan va fitxar per 'Barri Sèsam' tots dos ja eren parella. "Jo era més com l’Epi, el bromista i caòtic. I l’Arnold, com a editor de cine, l’ordenat [...] Vaig portar aquesta dinàmica als personatges", afirma.

Notícies relacionades

La suposada relació entre Epi i Blai ha sigut sempre un tema recurrent. Ja el juny del 2013 el setmanari 'The New Yorker' va utilitzar una imatge dels dos personatges per il·lustrar la seva portada sobre la decisió del Tribunal Suprem dels EUA a favor delsmatrimonis homosexuals.

Segueix Extra a Facebook