XUT D'ADRENALINA A CERCS

Horrorland, per a cors forts

El primer 'Scream Park' del sud d'Europa obrirà durant el pròxim Halloween al costat de la central tèrmica abandonada de Cercs

horrorland matadero foto-1-1

horrorland matadero foto-1-1

3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo

Gestionar la por no sempre és una tasca fàcil. Adrenalina, cabells de punta, crits, ansietat. Amb el lema‘Donde tus pesadillas se hacen realidad’, Horrorland elimina els límits del terror i porta a l’extrem les emocions. S’esborraran les fronteres, et convertiràs en un més de la història. Només els més valents seran capaços de viure totes les experiències preparades al complet. 

Amb aquest desassossegant plantejament es presenta ‘Horrorland’, el primer ‘Scream Park’ del sud d’Europa, un parc temàtic dedicat íntegrament al terror. L’espai obrirà les portes durant 15 dies a Halloween, repartits en els caps de setmana entre l’11 d’octubre i el 17 de novembre, al polígon industrial de la central tèrmica abandonada de Cercs (Berga). El projecte ha sigutideat per Horror BoxHorror BoxiInsomnia Corporation, Insomnia Corporationempreses que es dediquen a produir espectacles i esdeveniments de terror.

Cristina RayaSílvia MosellaCliment Vila i David Moreno són els directors del projecte, que té com a mascota oficial del parc de terror Mortimer, un Mickey Mouse angoixant. I sembla ser que això atrau, i molts tenen ganes de passar por: el parc ja té el 80% de les entrades venudes.80% de les entrades venudes En menys de 15 dies es van esgotar les entrades ‘Fast Pass’ (sense cues) i ‘VIP’, i ja només queden els passis generals al parc. 

Climent Vila, Sílvia Mosella, Cristina Raya i David Moreno (d’esquerra a dreta), directors del projecte. / EL PERIÓDICO

Impacte econòmic

L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, assegura que “econòmicament, per a la comarca, és un impacte brutal”. No només per a l’hostaleria i el turisme, sinó perquè també es crearan “més de 100 llocs de treball a la comarca”, apunta. 

Es calcula passaran per ‘Horrorland’ 22.500 persones. “Esperem que, quan la gent torni a casa, pensi que Horrorland és espectacular, però que els serveis de la comarca també ho són”, ha assenyalat Calderer.

Espectacles de terror

Les atraccions d’‘Horrorland’ es van revelant a poc a poc, però el que busca el parc és que el públic “visqui un espectacle, es pugui endinsar en una escenografia i un decorat, i es converteixi en el protagonista de la història”, explica David Moreno. 

De moment, es coneix l’espectacle de ‘La térmica’, un recorregut pel clavegueram d’una central tèrmica abandonada al costat d’un pantà, un laberint on els soferts visitants hauran de triar quin camí agafar. ‘El matadero'  és una atracció reivindicativa: vol mostrar el terrorífic procés de matança d’animals, i per a ells el bestiar seran les persones. Aquesta atracció ofereix la possibilitat que els actors interactuïn amb els visitants, si així ho desitgen, és clar. ‘El Aquelarre' és un recorregut a cegues per un passatge que busca aguditzar la resta dels sentits.

Black Out’, un recorregut per un laberint inflable totalment a les fosques. L’única llum és un bastonet fluorescent que no il·lumina més enllà de 20 centímetres. Els zombis que habiten el lloc voldran anar a la llum, però sense ella no podràs sortir.

Un altre espai dins del parc serà la zona temàtica de ‘Cabronazi’. Allà, els visitants podran realitzar jocs d’habilitat i guanyar premis. L’objectiu d’aquesta zona és entretenir, divertir, passar una bona estona i descarregar la tensió acumulada de la resta d’atraccions. 

Imatge promocional del passatge ‘Aquelarre’ de Horrorland. / EL PERIÓDICO

Por fins a l’extrem

Notícies relacionades

Però la gran cita per als més atrevits ésl’‘Extreme House’. “És una experiència extrema perquè el públic hi entra sol, pot tenir contacte directe amb els personatges, i firmen un full acceptant el que els pot passar”, explica Moreno. “L’objectiu és portar a la persona al límit, intentar que abandoni”. Això sí, els responsables del xou precisen que “hi haurà una paraula clau de seguretat. El públic controlarà la situació i no farem res que posi en perill la integritat de les persones”, asseguren. 

Però aquest no serà l’únic espai interactiu. En algunes de les experiències els ‘sofridors’ podran portar un distintiu que donarà permís als actors a acostar-se més i fins i tot tocar-los. Aquesta és una manera que la gent “gestioni el seu nivell de terror”, afirma David Moreno.