maltractament animal

Indignació a Facebook per la matança d'ocells en una carretera d'Andalusia

pajaro

pajaro

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

"Imatges lamentables del mal que fan uns plafons col·locats com a barrera per al soroll a Ojén, Andalusia. Sembla mentida que avui dia, l’Administració pública, que se suposa que disposa de tècnics competents, continuï cometent atrocitats com aquesta. Fem que els caigui la cara de vergonya. Compartiu-lo sense dubtar".

La publicació a què es refereix mostra la matança d’ocells en una carretera d’Andalusia, on han situat una barrera per eliminar el so d’una obra que s’ha convertit en una trampa mortal per a desenes de merles.

El Diego narra durant uns minuts l’escena que veu en aquesta carretera. Ja l’havien avisat que se trencaria el cor al veure-ho, però va voler acostar-s’hi per comprovar-ho. "Això és una veritable vergonya", diu una vegada i una altra durant l’escena. "Se’m trenca l’ànima, senyors. Els pobres ocells... S’ha de ser fills de puta. Fins i tot les cries, quina pena".

El ciclista que denuncia aquesta situació es posa a plorar al veure que els ocells que agafa un a un tenen el cap rebentat. "Això és de ser molt poc humans. Heu de desmuntar almenys aquestes dues o tres, que és per on passen", diu. "Com se m’està posant el cor. Quina matança".

Notícies relacionades

No és primera hora del matí i, per tant, assegura, n’hi ha més dels que hi hauria d’haver perquè els treballadors del subcontracte s’encarreguen de netejar-ho "cada dos per tres" perquè saben que és un curs natural per on passen les merles volant. "S’estavellen contra aquesta pantalla transparent. Pintar-la perquè la vegin els ocells, o treure-la. D’aquí me’n vaig al Seprona. La traureu com que em dic Diego Escalona. Quina barbaritat".

Finalment, fa una crida a José Antonio, alcalde d’Ojén, perquè vagi a la zona i ho vegi en primera persona. I als ciutadans, a compartir el vídeo com a denúncia.