A PONTEVEDRA

1.000 euros a qui doni pistes de l'home que va disparar i va tirar a una claveguera una gossa

L'Associació Animalista Libera i la Fundació Franz Weber volen que es jutgi l'autor d'aquest "brutal cas de crueltat animal"

a

a

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Pontevedra

L’Associació Animalista Libera i la Fundació Franz Weber ofereixen una recompensa de 1.00 euros per informació contra el maltractament animal en relació amb el cas d’una gossa "tirotejada i llançada a una claveguera a la parròquia d’A Canicouva", a Pontevedra.

Segons han informat aquests col·lectius en un comunicat, com en altres ocasions a la província de Pontevedra, ofereixen a partir d’aquest dimecres 1.000 euros "per dades que permetin identificar l’autor d’aquest brutal cas de crueltat, en què una gossa prenyada va rebre un tret, presumptament d’una escopeta de caça, i va ser abandonada en una canonada de pluvials".

Fins a un any de presó

En aquest sentit, els animalistes recorden que aquest cas "pot ser afrontat des d’una via penal, per un delicte de maltractament animal condemnable amb fins a un any de presó i la inhabilitació per a la tinença per un màxim de 36 mesos," o per la via administrativa, "en aplicació de la nova Llei de Benestar Animal, que contempla multes de fins a 30.000 euros i inhabilitacions per un màxim de 10 anys", adverteixen.

Sobre aquest cas, han assenyalat que sospiten "de la potencial identitat de l’autor d’aquest acte d’autèntic sadisme". Així, han manifestat que "els antecedents el vincularien amb un caçador, tant per l’arma de foc, una escopeta feta servir en batudes, com per la raça del gos, coincident amb les explotades en aquestes pràctiques".

Notícies relacionades

FFW i Libera esperen que "l’estímul monetari serveixi per trencar el pacte de silenci existent a moltes zones de Galícia respecte al maltractament dels animals", com han detectat, "per exemple, en situacions d’encadenament continuat o amb la col·locació de llaços i ceps il·legals", han puntualitzat.

"Qualsevol persona que conegui dades del possible responsable de la mort de l’animal s’ha de posar en contacte de manera immediata amb la Guàrdia Civil i, una vegada verificada la qualitat del possible testimoni, remetre als animalistes la proposició", expliquen els col·lectius.