Un català inventa la cassolada definitiva: la màquina de fer soroll

Un peculiar inventor crea un artefacte que substitueix la cassola normal "perquè cada vegada som menys els que fem cassolades"

230518 soroll 16 9 elperiodico / periodico

1
Es llegeix en minuts
ZML

L’inventor  Miquel Nogués, un veí de Vinebre (Ribera d’Ebre), s’ha proposat redefinir el concepte de cassolada, construint “la màquina de fer soroll”, una màquina per fer soroll i protestar de manera amplificada.

Es tracta d’un dispositiu format per un bidó ple de metalls que gira sobre un eix i uns tubs el colpegen mentre impacten en unes llantes de cotxe. Tot això amb l’ajuda d’un motor.

El propòsit d’aquesta "màquina de fer soroll" és "mostrar el nostre disgust encara més" que amb una cassola normal, i "demanar que tots els presos empresonats pel procés  tornin a casa seva", afirma Miquel.

Només en quedem quatre o cinc per a les cassolades

"Al principi érem molts els que ens ajuntàvem per fer això de les cassolades però al cap d’un temps la gent ho va anar deixant i ara en quedem quatre o cinc. Cada nit a les nou activem la màquina de fer soroll durant cinc minuts. Se sent per tot el poble, de fet, fa més soroll que el campanar de l’església", declara.

Sobre si aquesta mecanització de la protesta la podria deshumanitzar una mica, respon que hi ha una evidència, en això de les cassolades: "Al cap d’una estona et canses”. “Amb l’ajuda de la màquina és més fàcil, menys pesat", afirma Miquel.

Notícies relacionades

I afegeix: "No m’he plantejat portar-la a cap de les manifestacions que se celebren a Barcelona. Cada vegada que visito la ciutat em sento com el protagonista de ‘Cocodril Dundee’". O en el seu cas, Cassola Dundee, que ja és com l’anomenen alguns a Vinebre.

Una graella per a 350 calçots

“Només es tracta d’una màquina de fer soroll, un cop els presos surtin de la presó la guardaré i tant de bo no hi hagi necessitat de fer-la servir mai més”, ens diu aquest peculiar inventor, que fa les seves originals creacions gairebé sempre en clau catalana, com per exemple la graella mecànica més gran del món, que li permet cuinar “fins a 300 o 350” calçots alhora.