GASTRONOMIA POP

Nova York dedica un museu a la pizza

La instal·lació 'pop up' obrirà a l'octubre per un temps limitat i tindrà una platja dedicada al plat italià, una cova del formatge, projecció de pel·lícules i un espai per meditar sobre la popular recepta.

muesopizza

muesopizza
museo-de-la-pizza-3

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer museu dedicat al carbohidrat preferit per gairebé tota la humanitat, la pizza, obrirà a Nova York l'octubre que ve, concretament del 13 al 28, en una instal·lació pop-up catalogada com "la primera aventura experiencial de la pizza, un espai per disfrutar de l'alegria de la pizza multisensorial i psicodèlica".

La idea no l'han tingut investigadors culinaris ni especialistes en museus, sinó un grup de bloguers establerts a Brooklyn anomenats Namless Network. Per a aquest col·lectiu, ni les hamburgueses ni els hot dogs no li arriben a la sola de les sabates a la pizza pel que fa a popularitat mundial. Per a aquest grup de teòrics 2.0 el plat italià és l'aliment guanyador. 

Segons la pàgina web del Museu de la Pizza, #MoPi, la ubicació exacta de l'exhibició encara està s'ha de decidir, tot i que estarà a prop de Broadway. Una part dels diners de l'entrada –35 dòlars– anirà destinat a proporcionar menjar gratis a famílies necessitades. A més, amb cada tiquet, el visitant tindrà de dret a una porció del plat homenatjat, of course, amb pepperoni i formatge fos.

La deliciosa mostra tindrà també una galeria d'art temàtica, una platja de la pizza [sic] i fins a una cova de formatge. A més, es programaran meditacions de pizzes [?] i es projectaran pel·lícules sobre la popular recepta.

Notícies relacionades

A l'estiu del 2016, Nova York també va dedicar un museu efímer al gelat. Aquest Museu del Gelat (#MOIC, per les sigles en anglès), que després va viatjar a Los Angeles, abordava també des de tots els fronts el món dels sorbets i els cucurutxos, amb escultures, instal·lacions i quadres. Per descomptat, llavors els visitants també podien provar les llamineres obres d'art.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Museus Nova York