COMPOSICIÓ

Alejandro Abad segueix els passos de Marta Sánchez i posa lletra a l'himne d'Espanya

La cantant madrilenya registrarà la seva versió i cedirà els beneficis a tots els espanyols

marta-y-alejandro-2

marta-y-alejandro-2

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Primer va ser la comentadíssima lletra de l'himne espanyol de la cantant Marta SánchezMarta Sánchez, i ara és el torn d'Alejandro Abad. El cantautor i productor musical, que va representar Espanya a Eurovisió el 1994 amb la cançó Ella no es ella, ha publicat la seva particular versió a Youtube.

Abad, de 55 anys, que va veure rellançada la seva popularitat després del seu controvertit pas per Gran Hermà Vip 5’Gran Hermà Vip 5, feia temps que treballava en aquest projecte. La seva versió, titulada Canta España, persegueix potenciar l'amor, la pau i la concòrdia. “Un himne no és perquè el canti un cor de professionals sinó perquè el canti el poble, la gent”, explicava el productor musical respecte al títol escollit per a l'himne al programa Sálvame de Telecinco al febrer.  

El productor musical, a més d'escriure cançons per a altres artistes, és un consumat autor d'himnes. El seu primer gran èxit va ser Mi música es tu voz, l'himne dels triunfitos de la primera edició, la del 2001, la de Chenoa, Bustamante, Bisbal  i Rosa de España. Anys després, el gener del 2017, com a part d'una prova per a GH Vip 5, també va escriure en temps rècord amb l'ajuda de Tutto Durán Mi gran hermano, mi amigo, convertit en l'himne d'aquella edició.   

Amb la versió de Sánchez, de 51 anys, s'ha obert la veda. Abad anima la resta de compositors a mostrar les seves propostes i obrir novament el debat: "Un himne ha de tenir lletra per ser un himne". Per la seva banda, la icona pop dels 90, la cantant d'èxits com Desesperada i Soldados del amor’, ha anunciat que registrarà la lletra de l'himne i la cedirà a tots els espanyols.

El temps dirà si es produeix unsorpasso, però la versió de la cantant madrilenya porta la davantera en el cor dels patriotes. Gairebé 15.000 persones han firmat a la plataforma Change.org  una petició dirigida a la Reial Federació Espanyola de Futbol. Volen que soni l'adaptació de Marta Sánchez a tot drap a l'estadi per tapar, així, ja de passada, els més que probables xiulets.

Drets d'autor

Segons informa ExpansiónExpansión, la cantant hauria demanat al bufet MA Abogados, especialistes en propietat intel·lectual, que els beneficis econòmics que es poguessin derivar de la utilització de drets d'autor de la seva lletra reverteixin íntegrament en tots els espanyols.

Notícies relacionades

L'himne espanyol de la també líder dels extints Olé olé va ser aplaudit des de certs sectors polítics, sobretot des de la bancada popular, incloent-hi el mateix Mariano Rajoy, i curiosament el bufet escollit per la cantant va ser creat el 2011 per José María Michavila i Ángel Acebes.José María Michavila Ángel Acebes Tots dos van ser ministres de Justícia en algun moment durant el mandat de José María Aznar.

Segueix Extra a Facebook

Temes:

Himnes