BOLA A LA XARXA

Sylvester Stallone desmenteix la seva mort

El veterà actor nord-americà ha hagut de sortir al pas dels rumors que circulaven per internet

sylvester-stallone

sylvester-stallone

1
Es llegeix en minuts

Les xarxes socials han difós aquest dimarts, 20 de febrer, la falsa notícia de la mort de l'actor Sylvester Stallone. Diverses pàgines de Facebook i Twitter han informat que l'artista nord-americà, de 71 anys, havia mort després d'una llarga i dura batalla contra un "càncer de pròstata" que, suposadament, havia mantingut amagat. La fake news ha acabat generant tant soroll mediàtic que el mateix Stallone s'ha vist obligat a desmentir la seva pròpia mort, a través del seu compte oficial d'Instagram. "Per favor, ignorin aquesta estupidesa. Amb vida, bé, feliç i saludable. ¡Encara lluitant!", ha escrit al costat del post que s'havia viralitzat.

El missatge, generat per l'usuari Torrealba Daniel, ha circulat ràpidament per internet, acompanyat de diverses fotografies en què Stallone apareix visiblement desmillorat. No obstant, aquestes imatges corresponen al rodatge de la pel·lícula Creed II, en què l'actor encarna un malalt Rocky Balboa que segueix lligat als quadrilàtersRocky Balboa com a mentor del fill d'Apollo Creed. De fet, Stallone havia compartit el cartell d'aquesta seqüela hores abans que s'anunciés la seva suposada mort, cosa que va acabar per fer embogir encara més els seus fans.

Mentides virals

La notícia de la mort de Stallone ha sigut compartida a Facebook dos milions de vegades, i ha generat més de 200.000 reaccions, així com moltíssims comentaris. S'uneix, d'aquesta manera, a una llarga llista de falses morts anunciades a les xarxes, com la de Will Smith, Barack Obama, Miley Cirus, Justin Bieber, Bon Jovi, Jackie Chan i J.K. Rowling, entre altres personatges famosos.

Notícies relacionades

Periòdicament, a la llista de temes destacats de les xarxes socials apareix un hashtag que es lamenta per la mort d'alguna celebritat.hashtag El trending topic, que generalment inclou un RIP seguit del nom d'aquesta personalitat, ja és un clàssic, i les llistes poden ser interminables. Entre els espanyols que han hagut de patir la notícia de la seva mort destaquen el cantant David Bisbal i l'actor Jordi Sánchez.

Davant l'auge de notícies falses a les xarxes socials, la consultora Gartner sosté en el seu últim informe de Prediccions Tecnològiques per al 2018'Prediccions Tecnològiques per al 2018 que el 2022 el públic occidental consumirà més notícies falses que verdaderes, i que no hi haurà prou capacitat per eliminar-les.