ANIVERSARI

Cinc raons per respectar Stallone

L'actor, director i guionista arriba als 70 anys en un dels moments més dolços de la seva carrera

rtapounet33191763 stallone160707190210

rtapounet33191763 stallone160707190210 / Chris Pizzello

3
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Sylvester Stallone acaba de fer 70 anys. I celebra el seu aniversari en un dels moments més dolços de la seva carrera, després d'haver sigut nominat a l'Oscar al millor actor de repartiment per l'última entrega de la saga 'Rocky', 'Creed'. Un projecte aliè a la seva ploma que li ha permès tornar a sentir el caliu del públic i el reconeixement de l'Acadèmia en una faceta, la interpretativa, en què sempre havia sigut qüestionat. El bo de Sly ha aconseguit guanyar-se amb molt d'esforç la simpatia de l'audiència, i ho ha fet a cop de treball i sacrifici, seguint l'exemple d'un dels seus personatges emblemàtics, Rocky Balboa, lluitant contra l'adversitat, les modes i els nous temps i demostrant que és una de les personalitats més estimades de Hollywood. Als 70 anys, s'ha guanyat el respecte de la indústria i del públic. Aquestes són algunes de les raons.

ÉS UN TOT TERRENY

Des de gairebé l'inici de la seva carrera, Stallone no només s'ha caracteritzat per la seva faceta d'intèrpret. També per les de guionista i director, cosa que no acostuma a ser habitual i que demostra la seva capacitat polifacètica i l'abast de les seves inquietuds artístiques. Malgrat provenir d'una família molt pobra, Sylvester es va aficionar a l'art, i especialment a la pintura, convertint el pinzell en un dels seus primers mitjans d'expressió. Encara segueix cultivant aquesta passió, preferiblement en pijama o nu, segons ell mateix ha confessat.

ENCARNA EL SOMNI AMERICÀ

L'hem vist caure i aixecar-se un milió de vegades. I, igual que el seu personatge Rocky Balboa, sempre ha tingut la voluntat de continuar endavant. Quan semblava que només quedaven les cendres de la seva fama, tornava a ressuscitar com l'au Fènix. Va passar d'haver de participar en una pel·lícula eròtica als seus inicis perquè no tenia on dormir, a convertir-se en una estrella poc després gràcies a l'èxit de 'Rocky', per la qual va ser candidat a l'Oscar en les categories de guió i actor. I així successivament. Superació a cop d'humilitat i tenacitat.

ÉS UNA ICONA DE LA CULTURA POPULAR

Va ser un dels estendards del cine d'acció durant els anys 80 i 90. Va protagonitzar una infinitat de pel·lícules, algunes millors, altres pitjors, fins i tot horribles. Però la seva fama sobretot es consolida al voltant de dos personatges creats per ell mateix: el de Rocky Balboa i el de John Rambo. El púgil italià que intenta assolir la glòria en el món de la boxa i el veterà de la guerra del Vietman expert en tècniques de supervivència. Dues icones memorables que l'han acompanyat durant tota la seva vida i que s'han convertit en símbol de la cultura popular.  

CREA FRANQUÍCIES RENDIBLES

Notícies relacionades

Ningú ha sabut treure més profit de les seves criatures. Gràcies a Rocky i Rambo hem pogut seguir l'evolució de l'actor des dels anys 70 fins a l'actualitat al mateix temps que vèiem com evolucionaven els temps i Sly anava fent-se gran. Amb 'Creed', la saga Rocky ha arribat a les set pel·lícules, i la de Rambo s'ha quedat de moment en quatre. Les últimes de cada sèrie han aportat un to nostàlgic i crepuscular, però han demostrat que Stallone sabia com ressuscitar els seus personatges en el moment just per donar-los un nou sentit i una dimensió gairebé èpica.

HA SABUT RECICLAR-SE

Ha deixat la major part dels seus competidors de la dècada dels 80 pel camí. Cap d'ells ha sabut reciclar-se d'una manera tan sorprenent com ell. I, el més important, ha sigut generós amb ells. Quan ningú es recordava d'aquests superherois anabolitzats, Stallone es va encarregar de rescatar-los en aquella brillant trilogia que és 'Los mercenarios'. I tots, des de Jean-Claude van Damme fins a Arnorld Schwarzenegger, Chuck Norris o Bruce Willis, es van posar a sota el seu comandament per mesurar força amb les noves generacions. Malgrat donar el testimoni als seus successors, Stallone encara segueix dret i amb molta corda per a estona. 

Temes:

Cine