ESCÀNDOL A ASTÚRIES

Una 'madame sado' d'Oviedo utilitzava el telèfon del seu fill, dirigent del PP, per captar clients

Les dones que estaven sota el control d'Ama Lara eren obligades a exercir la prostitució les 24 hores

ama-lara

ama-lara

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

María Fernández Pérez ha estat fent servir el telèfon del seu fill i alhora president de Noves Generacions del PP a Oviedo, David Mérida Fernández, per captar clients per als seus prostíbuls. Amb el pseudònim d'Ama Lara, lamadameregentava diversos pisos on les prostitutes eren obligades a realitzar pràctiques sadomasoquistes, amb preus de fins a 200 euros la sessió de fuetades. 

El telèfon de Mérida, que ocupa el càrrec des del 2013, va ser "assíduament utilitzat" per enviar "nombrosos missatges d'índole sexual", segons fonts policials. A través d'aquests anuncis, Ama Lara buscava "encarregades per a un pis de relax". Concretament, demanava que fossin "senyoretes espanyoles de 30 o 45 anys", que tinguessin "do de gents, do per manar" i que fossin "elegants i discretes".

Les dones que estaven sota el control d'Ama Lara, la majoria estrangeres i en situació de precarietat econòmica, eren obligades a exercir la prostitució les 24 hores del dia i estaven permanentment vigilades. Vivien tancades en una habitació, amb molt poca llum natural. Fonts policials han assegurat que "estaven en condicions insalubres" i havien de treballar "de dia i de nit, cada vegada que aparegués un client".

Els antecedents d'Ama Lara

Fernández Pérez ja va ser detinguda l'any 2016, a Astúries, en el marc d'una investigació policial en què destacava com una de les principals caps d'una organització relacionada amb la prostitució. La mare del dirigent del PP va tornar a ser arrestada l'any passat perquè es va detectar la presència d'una menor en un dels seus prostíbuls.

Notícies relacionades

La Brigada Provincial d'Estrangeria ha constatat els últims anys un notable increment dels pisos dedicats a la prostitució a Oviedo. La majoria de les víctimes són dones estrangeres en situació de precarietat i una gran necessitat econòmica, tant personal com dels seus familiars als països d'origen. A més, la majoria no tenen permís de residència i treball.

Ama Lara s'enfronta als càrrecs de tràfic il·legal de persones, prostitució, delicte contra els drets dels treballadors i frau fiscal, entre altres delictes.