indagacions en marxa

La fiscalia investiga on va residir legalment Shakira

El ministeri públic estudia si presentar o no una denúncia als jutjats per presumpte frau a Hisenda

Els inspectors de l’Agència Tributària consideren que la cantant colombiana va ser resident fiscal a Espanya entre els anys 2011 i 2014. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per saber la residència real de la cantant Shakira entre el 2011 i el 2015 i determinar si ha comès o no una presumpta defraudació d'Hisenda, segons fonts pròximes a les indagacions. L'artista ha argumentat davant l'Agència Tributària, que ha presentat la denúncia prèvia davant el fiscal, haver viscut en determinats paradisos fiscals, quan és sabut que viu a Esplugues de Llobregat amb la seva parella, el futbolista del FC Barcelona, Gerard Piqué. La seva relació es va fer pública el 2011.

El novembre passat, el nom de Shakira va aparèixer esmentat en l'escàndol d'evasió fiscal dels anomenats Papers de Panamà. Aquella investigació periodística internacional va revelar que la cantant tenia fixada la seva residència fiscal a les Bahames i que gestionava els seus drets musicals, valorats en uns 31 milions d'euros, en països amb avantatges fiscals com Malta i Luxemburg. Si un ciutadà resideix a Espanya almenys 183 dies ha de pagar els seus impostos a Espanya.

La investigació es va obrir al desembre després que l'Agència Tributària denunciés el presumpte frau. En aquests moments, la fiscalia està fent diligències per concretar on hi ha la residència oficial de la cantant i determinar on ha de pagar els seus impostos.

Shakira ha declarat davant l'Agència Tributària que entre el 2011 i el 2015 va tenir la seva residència fiscal fora d'Espanya. Després, es va establir a Barcelona a tots els efectes. Hisenda defensa que durant aquells anys ja vivia a la capital catalana i, per tant, hauria d'haver tributat a Espanya, i per això considera que seria un delicte agreujat per l'import defraudat. El delicte corresponent al 2011 ha prescrit.

La fiscalia presentarà una querella als jutjats de Barcelona en el cas que consideri, després de fer les diligències oportunes, que la cantant ha comès un delicte. Per decidir sobre aquest punt, té sis mesos de temps.

               Segueix l'Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades