'LOOK' 'TRENDING TOPIC'

Cristina Pedroche, el discurs feminista i el no-vestit campaner

"Que quedi clar que 'no és no' i que ens volem vives", va clamar la presentadora contra la violència masclista

dsasmckxkailksf

dsasmckxkailksf

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

Cristina Pedroche va tornar a ser trending topic la nit de Cap d’Any. Però, a més de pel seu vestit (o el seu no vestit, ja que era un tul transparent), per un apassionat discurs en contra del sexisme. La presentadora (a Antena 3, amb Alberto Chicote) va aprofitar per demanar al 2018 «que sigui l’any de la tolerància zero contra la violència de gènere».

Encara vestida de vermell amb un model princesa de cua llarga, la noia va demanar que aquest any que acabem d’estrenar sigui «l’any del final de les violacions i de l’assetjament verbal o sexual. «I també [primeríssim primer pla] demano de tot cor que el 2018 s’acabi el judici sobre el nostre cos. No només ens fan mal els cops. Valem moltíssim i ens mereixem tot el respecte». 

Vestit "superfeminista"

¡Bravísimo!

I després va donar pas al gran moment de la nit: es va treure el pompós vermell i va quedar gairebé nua amb el vestit «superfeminista», tal com va anunciar. Perquè, com ja va explicar altres anys, Pedroche va exigir llibertat d’anar vestida com li doni la gana. 

El vestit color carn de tul amb brodats blancs el va tornar a confeccionar Hervé Moreau, director artístic de Pronovias, i recordava el vestit amb què Pedroche va sorprendre fa dos anys (ara, en comptes de faldilla, camals). A les xarxes es van adonar del detall, que va donar pista lliure a una pluja de comentaris i mems.

La resta de 'teleraïm'

La refulgent i sensacional figura de la presentadora va centrar l’interès mediàtic (almenys a internet), però la resta de cadenes també van oferir la seva ració de raïm amb estrelles, encara que en una línia més tradicional.

Quim Masferrer i Ruth Jiménez, a Televisió de Catalunya

L’elecció del foraster Quim Masferrer per a les campanades de TV-3 va ser criticada per alguns mitjans per declarar-se a favor del procés i presentar actes de l’ANC i d’Òmnium (es va arribar a qualificar el xou com les «campanades de l’odi»). Hi havia expectació per si hi hauria algun dard de l’humorista, presentador amb Ruth Jiménez. Però al marge de referències suaus sobre la multitud congregada a l’avinguda de Maria Cristina («no és una manifestació ni una protesta contra res») i que el 2018 li agradava més que el 155 («que és lleig»), l’emissió es va mantenir en l’habitual línia festiva, amb piropos intercanviats pels modelets elegits i un estudiat petó final als llavis (de la Ruth al Quim). 

Anne Igartiburu i Ramón García, a RTVE

La més tradicional (per no dir repetitiva) va ser, un any més, RTVE: amb els veteraníssims Anne Igartiburu (13 campanades al damunt) i Ramón García (16) que, des del 2005, sumen com a parella cinc anys. En aquest dia de la marmota no hi va haver sorpreses: ella, amb un sensacional –i tradicional– vestit vermell similar al de l’any passat, i ell, amb la seva sempiterna capa espanyola. Ja ho va dir el presentador: «Aquí hi som els de sempre, al lloc de sempre, per fer el que hem fet sempre el dia 31. Això es diu  tradició, i ho farem amb tots vostès com és habitual, a RTVE». 

María Patiño, , Mila Ximénez, Kiko Hernández, Terelu Campos i Lydia Lozano, a Mediaset.

Notícies relacionades

Tele 5 i Cuatro van apostar per les estrelles de Sálvame. Terelu Campos, María Patiño, Lydia Lozano, Mila Ximénez i Kiko Hernández es van encarregar d’amenitzar el xou amb la seva habitual desimboltura i poc guió, amb moments emotius (llàgrimes pels que ens han deixat), salutacions des del balcó i desfilada de models. Això sí, els vestits festius del veterà quartet, tant per forma com per disseny, estaven en una lliga diferent del de Pedroche.

Iñaki Cano i Cristina Pardo, a La Sexta.

La Sexta va optar per periodistes: Iñaki Cano i Cristina Pardo. Van estar desinhibits i feien la sensació de divertir-se. Però ella semblava passar-s’ho millor; especialment quan va haver de recordar a Iñaki que sí, que era Cristina, però no Pedroche. Va quedar clar qui va donar la campanada