Google celebra la nit de Cap d'Any amb el seu 'doodle' de pingüins i aus tropicals

Pingüins i aus tropicals, hivern i estiu, tornen a trobar-se en l'animació del buscador per acomiadar el 2017

doddle

doddle
doodle

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La història de l'amistat entre dues famílies d'aus, una de pingüins, que simbolitzen l'hivern, i una altra d'aus tropicals (un tucà i un lloro), que simbolitzen l'estiu, amb què Google, el buscador més conegut del món, ha anat felicitant les festes nadalenques als usuaris des del dia 18 de desembre, té avui un nou capítol: la celebració de la nit de Cap d'Any en aquesta particular comunió dels dos hemisferis, que celebren aquestes dates amb temperatures molt diferents. 

Si el dia 18 de desembre es veia els dos pingüins al seu iglú fent la maleta, i el dia 25, les quatre aus celebrant un dinar de Nadal sota palmeres tropicals, en el d'avui es desmelenen per acomiadar l'any que ens deixa. ¡Bon Cap d'Any 2017!, ens desitgen entre serpentines i confeti.

“Mentre tots admiren els focs artificials, pensen que divertit que ha sigut passar aquest temps junts. Demà, segueix mentre els nostres amics pingüins comencen un nou dia en un nou any”, continua el doodle. Així, prometen donar la benvinguda al 2018 amb un nou doodle.Seguiu atents...

Origen i superstició

Notícies relacionades

El Cap d'Any -també conegut com a Vigília d'Any Nou, Any Vell o final d'any- és l'última nit de l'any al calendari gregorià, comprenent des de 31 de desembre fins a l'1 de gener (Any Nou). “Des que es va canviar al calendari gregorià l'any 1582, s'acostuma a celebrar aquesta festivitat, encara que ha anat evolucionant”, puntualitza la Viquipèdia.

A Espanya, la tradició més popular d'aquesta celebració és la dels 12 grans de raïm, que han de menjar-se al ritme de les campanades a les 12 de la nit. Es diu que qui no mengi els 12 grans de raïm abans que s'acabin les campanades tindrà mala sort en el nou any.