VIU A EXTREMADURA

L'home més vell del món és espanyol i té 113 anys

Francisco Núñez Olivera ha celebrat el seu aniversari amb una salut de ferro i envoltat dels seus familiars i veïns de Bienvenida

zentauroepp41301249 graf329  bienvenida  badajoz   13 12 2017   el extreme o fra171213181045

zentauroepp41301249 graf329 bienvenida badajoz 13 12 2017 el extreme o fra171213181045 / Jero Morales

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'home més vell del món té 113 anys i és espanyol. I, tot i haver superat gairebé en tres lustres el seu centenari, Francisco Núñez Olivera ha celebrat el seu aniversariFrancisco Núñez Olivera amb energia vital, alegria a la cara i "satisfet" de la seva ànima. La seva filla Antonia, de 82 anys, al veure amb l'energia que s'ha aixecant, li ha hagut de demanar que s'ho prengués amb tranquil·litat. "El dia serà llarg", li ha advertit al seu pare.

I és que l'extremeny té una tensió arterial perfecta i ni rastre de sucre a la sang. Per això ha pogut esmorzar unes magdalenes i un iogurt líquid. "Com cada dia", ha manifestat la seva filla, per demostrar que no se saltava cap dieta més d'acord amb la seva avançadíssima edat.

El més fort

Núñez ha manifestat que està "boig d'alegria per ser l'home més fort de tot el món". Després, ha sortit a la porta de casa seva a Bienvenida, una vivenda emblanquinada i de planta baixa, molt típica dels pobles del sud d'Extremadura, per rebre una comitiva integrada per un centenar de veïns, representants de la vida política i militar, ja que l'home, el veterà de guerra amb més edat de la història d'Espanya, va combatre a la guerra del Rif.

El comandant en cap del Grup de Sapadors de la Brigada Extremadura XI, Óscar Javier Nogués Santalo; l'alcalde de Bienvenida, Antonio Carmona, i la subdelegada del Govern a la província de Badajoz, Leonor Nogales, han encapçalat aquesta massiva felicitació popular. Tots li han agraït que hagi posat al mapa del món aquesta petita localitat que amb 2.300 habitants en té una trentena que sobrepassen els 90 anys.

Un jove atractiu

"Estic contentíssim, satisfet de la meva ànima", ha asseverat Francisco, més conegut al poble com a Marchena, gràcies a una curiosa anècdota de la seva joventut. Quan va tornar del servei militar i pocs dies després que hagués actuat en aquest poble el famós cantaor del mateix nom, alguns van veure en ell "un jove atractiu" capaç d'atraure l'atenció com el cantaor.

Marchena "està bé de salut" i "no té dolors ni malalties", ha dit la seva filla, soltera i amb qui comparteix vivenda. La dona viu per a ell i s'ha convertit no només en la seva cuidadora, sinó també en la seva cap de premsa per escurçar les entrevistes i no cansar-lo. Encara té dos germans vius, un de 97 anys, que viu a Astúries, i la seva germana, de 93, que a més és veïna de Bienvenida, on viuen les seves dues filles, perquè va perdre dos fills.

Viure sense estrès

Notícies relacionades

L'home passejava fins als 104 anys pel poble, a prop del camp que cultivava i del qual s'alimentava en bona mesura. Dimecres tenia el dia lúcid, després d'"una tardor molt tonta", segons la seva filla, en què ha passat molts dies endormiscat, però sense refredats. "El meu pare no es constipa", ha assegurat, orgullosa de tenir el pare més vell del món.

Núñez ha sigut nomenat "fill predilecte" del poble. "És un exemple de la qualitat de vida" d'aquesta localitat, però també "dels cels nets, del camp, del treball sense estrès, de la vida tradicional", ha dit l'alcalde. Des de Mèxic, els EUA i nombrosos països europeus li envien cartes demanant-li una foto firmada com a gest d'admiració a "un home que s'ha convertit en un exemple de vida" a nivell mundial.