Els creadors de Pokémon Go llançaran un joc de Harry Potter el 2018

Niantic anuncia 'Wizards Unite', un títol de realitat augmentada per a mòbils basat en l'univers màgic

undefined37336108 harry potter  jugando a quidditch171115105453

undefined37336108 harry potter jugando a quidditch171115105453

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El 15 de juliol del 2016, Pokémon Go arribava als smartphones i tauletes espanyoles, un fenomen lúdic i social que portava el videojoc portàtil al terreny de la realitat augmentada. Ara, els seus creadors, els californians de Niantic Labs, anuncien que l’arxiconegut univers de Harry Potter «arribarà als barris» en algun moment del 2018.

Harry Potter: Wizards Unite és el nom que ha rebut el projecte, realitzat entre Niantic mateix i Warner Bros. L’objectiu és clar: aplicar a l’univers de màgia i fetilleria creat per J. K. Rowling la mateixa fórmula d’èxit que es va fer servir amb Pokémon Go. L’exploració, l’exercici i la interacció social estan assegurats en un videojoc que compta amb l’aval de l’autora original de l’obra.

«El nostre objectiu a Niantic és aprofitar la tecnologia per crear experiències de món real que ajudin les persones a descobrir els llocs meravellosos i màgics del món que les envolta», assegura el fundador i CEO de Niantic, John Hanke, en un comunicat. L’elecció de portar la realitat augmentada a aquesta llicència és deguda, en gran part, a la legió de fans que la idolatren: «Les històries de Harry Potter han capturat la imaginació a tot el món durant més de 20 anys. Aviat convertirem la fantasia en realitat augmentada», afirma Hanke.

De la manera com funciona Wizards Unite no n’ha transcendit gaire informació més enllà que les mecàniques i estil de joc seran molt similars al que s’han vist a Pokémon Go. Els jugadors podran «recórrer els carrers de les seves ciutats» per aconseguir «conjurs, habilitats i encanteris», a més a més de «defensar zones de bèsties llegendàries i enfrontar-se a rivals (virtuals o altres jugadors)».

Els personatges més famosos de la saga literària i fílmica estan assegurats, i fins i tot la companyia promet «noves ubicacions, personatges i elements de la història» per a gaudi dels fans del món màgic.

Notícies relacionades

I mentre arriba el nou videojoc, el fenomen del nen bruixot continua ben viu a tot el món, com demostra l’exposició Harry Potter The Exhibition, que obrirà les portes dissabte que ve, 18 de novembre, a Madrid.

Amb motiu d’aquesta inauguració, el canal Non Stop People (dial 23, de la plataforma  Movistar+) demà hi dedicarà un programa especial (22.00 hores), que comptarà amb la presència dels actors James i Oliver Phelps, que encarnen els bessons Weasley a la saga.