Secció recomanada per

Què és Pokémon Go i com s'hi juga: 10 claus

El nou joc de Nintendo s'ha expandit com la pólvora en menys d'una setmana pel món sencer

Vídeo oficial de Pokémon GO. / periodico

Vídeo oficial de Pokémon GO.
La nova aplicació de Nintendo desferma la bogeria entre els joves de Barcelona.

/

3
Es llegeix en minuts
ELISA ARÉVALO / BARCELONA

És el joc del moment sens dubte. Ha fet que milions de persones hi juguin arreu del món en menys d'una setmana. Pokémon GO ha causat sensació des que va sortir als Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda, i sense arribar oficialment a Espanya ja està triomfant i col·lapsant els servidors.

El joc ha aconseguit superar els 65 milions d'usuaris al dia i ha generat aglomeracions a les ciutats. Però, ¿per què aquest joc ha aconseguit causar tant d'impacte en els usuaris?

Aquí exposem les claus que han fet de Pokémon GO el joc del moment:

1.-  Es juga a l'aire lliure. A diferència dels jocs tradicionals o les conegudes aplicacions per jugar des de l''smartphone', Pokémon GO es juga en carrers, parcs o places. Anima els jugadors a sortir al món real a explorar i atrapar els pokémons que s'amaguen en aquests llocs. Aquest joc de realitat augmentada ha utilitzat llocs del món real, com Nova York, París o les regions japoneses de Hokkaido i Kanto, com a font d'inspiració per crear els escenaris fantàstics en què es desenvolupen. Encara que aquesta novetat pugui semblar atractiva, està generant accidents i aldarulls. 

2.-  El sistema de joc és senzill. A mesura que el jugador es mogui, el mòbil vibrarà per avisar-lo que està a prop d'un pokémon. Això ho aconsegueix gràcies al sistema de GPS del telèfon i al rellotge, per detectar on i quan està l'usuari per fer-li 'trobar' una criatura del joc. Com més es mogui el jugador, més tipus de personatge li apareixeran. Aquesta manera de jugar, coneguda com a realitat augmentada, pot ser una de les claus de l'èxit del joc. 

3.- És gratuït. L''app' es pot descarregar gratuïtament a l'App Store i a Google Play. No obstant, com en tot joc que es valori, si l'usuari vol millorar l'experiència i optar a més funcions, les podrà comprar a l'aplicació. Els diners reals serà pokémonedes, que es poden intercanviar per millores i extres. 

4.- Pokémon GO Plus.  L'aplicació comptarà amb un dispositiu que permetrà als jugadors disfrutar del joc quan no estiguin amb el telèfon mòbil. Es connecta al mòbil a través de 'bluetooth' i, mitjançant un led i vibracions, notifica al jugador el que passa en el joc. A més, els jugadors poden atrapar pokémons simplement pitjant el botó en el dispositiu. 

5.- La manera d'aconseguir punts en el joc. Quan trobi un pokémon, l'usuari haurà de llançar una 'pokéball' per atrapar-lo. Com més n'atrapi, més nivells com a 'entrenador' aconseguirà. També podrà buscar 'poképarades', situades en punts interessants, com ara museus, llocs històrics de les ciutats o monuments emblemàtics on recollir 'pokéballs' i més objectes com Ous Pokémon, que podran eclosionar mentre segueixes jugant. Com més nivells aconsegueixi més poderosos seran els objectes que obtingui. També és probable que molts tipus de Pokémon únicament apareguin en els seus entorns, per exemple, els de tipus aigua pot ser que únicament apareguin en llocs a prop de llacs, mars o rius.

6.- La personalització de l'entrenador. El jugador podrà canviar-li l'aparença, triant diferents peces de roba i accessoris per donar-li un 'look' especial i propi. L'avatar apareixerà quan l'usuari passegi per la ciutat i els altres jugadors veuran el teu avatar quan visitin el seu gimnàs.

7.- La base del joc. Pokémon GO es basa en les criatures fantàstiques que es van popularitzar als anys 90 amb la famosa sèrie de dibuixos animats. Encara que en la saga hi havia més de 700 criatures, en el joc de moment només se'n poden trobar 150.

8.- La unió fa la força. En algun moment del joc, l'usuari s'haurà d'unir a un equip on haurà d'escollir un personatge per posar-lo a combatre en un 'gimnàs'. Tots els membres de l'equip hauran d'entrenar-se per guanyar el combat i lluitar per aconseguir el domini del gimnàs.

9.- Fer fotos reals. Si el jugador vol fer una foto del Pokémon, ho podrà fer connectant la funció de la càmera. La foto es guardarà a la galeria del telèfon i podrà compartir-la a les xarxes socials. 

Notícies relacionades

10.- L'emblemàtica música. Les conegudes melodies de la sèrie de dibuixos animats van ser compostes per Junichi Masuda i ara tornen a posar sintonia al joc.

Si encara no saps com descarregar-te'l, aquí t'ho expliquem.