Espot independentista

El Saló Eròtic fa un al·legat pel referèndum

L'anunci publicitari del certamen de Barcelona sosté que "el normal és poder decidir... què volem ser"

’Normal’, el vídeo promocional del Saló Eròtic d’aquest any / Youtube / Saló Eròtic de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Els anuncis del Saló Eròtic de Barcelona -que aquest any se celebra del 5 al 8 d'octubre al Pavelló Olímpic de la Vall d'Hebron- solen anar acompanyats de polèmica. L'any passat, la fira del sexe per excel·lència es ficava amb els "hipòcrites" de la 'patria', com els taurins antiavortistes o la banca rescatada que desnona les famílies. L'espot promocional va obtenir el Lleó de Plata en la categoria de film de Cannes i el premi a millor anunci viral del 2016.

L'anunci publicitari d'aquest any és de rabiosa actualitat i promet no deixar indiferent a ningú. Les imatges amb què comença mostren una jove fumant mentre se sent de fons un butlletí informatiu de ràdio sobre els registres i les detencions que van fer els agents de la Guàrdia Civil en diverses conselleries catalanes el dia 20. I continua mostrant parelles homosexuals, mestisses, una anciana masturbant-se a la banyera o una parella heterosexual amb síndrome de Down, mentre la jove -que s'aixeca per besar apassionadament una altra noia- sosté que, "quan la censura i la repressió es converteixen en norma, caldria plantejar-se què és normal", perquè "normal és no renunciar, és poder expressar-nos en grup sense por de ser jutjats".

"Què volem ser"

Notícies relacionades

El vídeo, d'un minut i dos segons, prossegueix dient que "normal no és pretendre que encaixem tots en un mateix patró", alhora que aposta per valorar les diferències, perquè "normal és que puguem decidir... què volem ser". Mitjançant aquest vídeo, Carles Valdés, de l'agència Vimema -la mateixa agència i el mateix director que firmen el llorejat 'Patria'- pretén reivindicar els valors bàsics de convivència: llibertat d'expressió i respecte.

I conclou amb un patapam al president Rajoy i al seu Govern, una frase que, a més, sintetitza la manera de pensar de milions de catalans, siguin independentistes o no, que aposten per celebrar un referèndum legal i amb garanties: "I si la nostra llibertat et molesta... potser hauries de plantejar-te si ets normal".