Velocitat supersònica

La Xina aposta per un 'tren volador' que vagi a 4.000 quilòmetres per hora

El gegant asiàtic desafia amb T-Flight el projecte de Hyperloop d'Elon Musk, que aquesta setmana ha arribat a 355 quilòmetres per hora

t-flight-china

t-flight-china

1
Es llegeix en minuts

La Xina ha anunciat que vol posar en marxa un 'tren volador', capaç d'arribar a velocitats d'entre 1.000 i 4.000 quilòmetres per hora. L'han anomenat T-Flight i, en la pràctica, suposaria multiplicar per deu la velocitat a què arriba actualment el tren bala més ràpid del món, o quadruplicar la velocitat dels vols comercials.

Darrere d'aquest objectiu hi ha l'empresa pública China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC). El 'tren volador', com el promocionen, consistiria en una sèrie de càpsules que utilitzarien la levitació magnètica per arribar a aquestes velocitats supersòniques. 

No s'han fet públiques ni les dates ni les dades econòmiques del projecte, encara que l'empresa pretén implicar-hi almenys una vintena d'experts nacionals i internacionals.

Començaran pas a pas. Primer, planegen oferir recorreguts a la Xina a 1.000 quilòmetres per hora i, posteriorment, augmentar la velocitat a 2.000. El màxim de 4.000 quilòmetres per hora es reservaria per a recorreguts internacionals. CASIC ja compta amb 200 patents d'aquest projecte que, si es fes realitat, seria el primer del món que arribaria a velocitats d'infart.

Notícies relacionades

Planen diversos dubtes sobre el projecte, sobretot al voltant de si el cos humà està preparat per suportar la pressió a què s'arribaria a aquesta velocitat. "L'acceleració del vehicle seria més lenta que la d'un avió a l'enlairar-se perquè els passatgers puguin despreocupar-se de la seguretat", ha aclarit l'enginyer en cap de CASIC, Mao Kai, al canal de notícies China News Service.

Amb aquest prototip, el gegant asiàtic vol desafiar el projecte de Hyperloop d'Elon Musk, el director executiu de Tesla, que pretén superar els 1.200 quilòmetres per hora. Hyperloop One, el tren ultraràpid que està sent desenvolupat per l'empresa nord-americana SpaceX, ha aconseguit aquesta setmana el seu rècord de velocitat, a l'arribar a 355 quilòmetres per hora. Musk assegura que seran capaços de superar els 500 quilòmetres per hora -la meitat de la velocitat de la llum- "el mes que ve, amb unes poques modificacions o potser amb peces més petites".