"Violació de la moral pública"

Detingut un jove a l'Aràbia Saudita per ballar la 'Macarena' al mig del carrer

Al mateix país, dues setmanes abans, un cantant va ser arrestat per fer un 'dab' durant un concert

macarena 1

macarena 1

1
Es llegeix en minuts

Un adolescent de 14 anys ha sigut detingut a Jidda (Aràbia Saudita) per aturar-se en un pas de vianants i ballar davant dels cotxes que s'esperaven la popular cançó dels 90 la 'Macarena'. Les imatges s'han divulgat ràpidament per les xarxes socials, i això ha provocat que la policia l'arrestés. En una roda de premsa posterior, el portaveu del cos de seguretat ha qualificat l'escena com "una violació de la moral pública". 

Una patrulla de la policia secreta ha detingut el jove per investigar el cas, que ha remès a la Fiscalia General especialitzada. Les imatges del jove ballant els clàssics passos de la cançó amb els seus auriculars i el seu polo de ratlles han despertat divisió d'opinions a l'Aràbia Saudita, entre els que consideren que és un acte simpàtic i inofensiu i els que, en canvi, el veuen com una blasfèmia. 

Notícies relacionades

Es desconeix la pena que li pot caure a aquest jove de 14 anys, ja que segons informa la BBCa l'Aràbia Saudita no regeix cap codi penal equivalent al que impera en països europeus com Espanya. Per això, policia i jutges d'aquest país s'han mantingut molt reservats amb el cas.

La polèmica té lloc dues setmanes després d'una altra detenció a l'Aràbia Saudita relacionada amb el ball i la música. El 10 agost el cantant saudita Abdul·là al-Shaharani va ser arrestat i després posat en llibertat per fer un 'dab' durant un concert. A causa del suposat origen d'aquest moviment, que consisteix a recolzar el nas en l'avantbraç, relacionat amb el consum d'haixix és considerada una acció que incita els joves a consumir drogues.