ANIMALS PERILLOSOS SOLTS I SENSE MORRIÓ

Detingut el passejador de dos gossos que van desfigurar la cara a una dona a Alacant

La víctima, de 50 anys i de nacionalitat kosovar, va necessitar cirurgia facial d'urgència per reconstruir-li la cara arran de l'atac

 

  / LA SEXTA

1
Es llegeix en minuts

àrdia Civil ha detingut aquest dimarts a la localitat alacantina de Rojals un passejador de gossos que acompanyava dos animals, de raça bull terrier, que suposadament van atacar una dona de 50 anys i li van provocar lesions de gravetat, fins al punt que va haver de ser intervinguda d'urgència per sotmetre-la a una cirurgia de reconstrucció de la cara. Al detingut, britànic de 49 anys, se'l considera presumpte autor d'un delicte de lesions per imprudència greu i omissió del deure d'auxili. L'home no va complir cap de les normes bàsiques de seguretat establertes per a aquest tipus d'animals, ja que anaven solts i sense morrió, segons ha informat la comandància en un comunicat. Després de ser posat a disposició judicial, el jutjat n'ha decretat la llibertat provisional amb càrrecs.

La víctima, una dona kosovar de 50 anys, passejava per un parc de la urbanització de Ciudad Quesada de Rojals, quan de sobte va ser atacada per dos gossos de raça potencialment perillosa, que passejaven solts i sense morrió. Els gossos, després de fer-la caure, li van mossegar la cara i les lesions van ser de tanta gravetat que va necessitar una cirurgia facial d'urgència per reconstruir-li la cara.

UN HOME VA SORTIR CORRENT

Notícies relacionades

En el moment de l'agressió, la dona va poder veure que al parc hi havia un home que, en comptes de socórrer-la, se'n va anar del lloc corrent amb els dos gossos. Després d'interposar denúncia a la Guàrdia Civil d'Almoradí, els agents de l'Àrea d'Investigació van començar a indagar per la zona buscant possibles testimonis que els conduïssin fins a l'amo dels gossos, que van resultar ser una parella de britànics que residien al barri. Al ser preguntats, van assegurar no saber res perquè havien contractat els serveis d'un "passejador de gossos".

La normativa l'obligatorietat d'ús del morrió en llocs públics, així com portar lligat l'animal amb una corretja o cadena de menys de dos metres, i del tipus no extensible. També està prohibit portar més d'un gos d'aquest tipus de races al mateix temps.