Snapchat copia Instagram: ja pots afegir enllaços i decorar les fotos amb estampats

L'aplicació permet modificar la veu dels vídeos amb filtres d'animals o robotitzar-la

snapchat

snapchat

1
Es llegeix en minuts

Snapchat, l'aplicació que permet compartir una foto durant 24 hores, era l''app' de moda entre els adolescents. Però popular xarxa d'imatges Instagram, propietat de Facebook, s'ha passat els últims mesos copiant sense embuts moltes funcionalitats pròpies de Snapchat. Les Instagram Stories han aconseguit en pocs mesos més usuaris que l''app' del fantasma.

Ara, Snapchat ha presentat dues noves eines semblants a les funcions d'Instagram. La primera novetat es diu Paperclip i permet als usuaris afegir enllaços a webs als seus 'snaps', abans que es publiqui, perquè els contactes puguin punxar-hi a sobre i arribar al contingut que comparteix l'usuari. Instagram ja permet aquesta funcionalitat, però només per als comptes verificats.

La segona eina permet decorar qualsevol objecte de la imatge amb estampats de colors quan es fa un 'snap'. El nou botó ofereix la possibilitat de triar un estampat entre vuit opcions, que canvien diàriament, i delimitar un objecte o una àrea a l''snap' per ressaltar-lo amb l'estampat.

Una altra novetat (aquesta vegada sense copiar) consisteix en una sèrie de filtres de veu, que permeten als usuaris de l'aplicació modificar la seva veu quan fan un vídeo. Entre els filtres disponibles hi ha diversos animals i, fins i tot, un robot.

Notícies relacionades

Snapchat compta amb més de 166 milions d'usuaris diaris a tot el món i dos terços creen contingut amb la seva càmera cada dia. Al mes de juny també va introduir un mapa de geolocalització, amb el nom de Snap Map, i la recerca d'històries. Snapchat es posa les piles.

INSTAGRAM PERMET RESPONDRE 'STORIES' AMB FOTOS O VÍDEOS

Instagram també ha presentat novetats. La xarxa social ha introduït la possibilitat de respondre una 'story' amb una foto o un vídeo, una actualització que busca fer més divertida la comunicació amb els amics. En les respostes, a més, l'usuari pot utilitzar qualsevol eina creativa de la càmera: filtres facials, 'stickers' i 'rewind'. Instagram adverteix que, igual que amb els vídeos i les fotos temporals d'Instagram Direct, els amics podran saber si l'usuari ha fet una captura de pantalla o si ha tornat a reproduir una resposta.