ENSURT PER UNA IMPRUDÈNCIA

Vídeo: Un lleó marí arrossega una nena al mar al Canadà

L'animal es va tornar violent quan la menor va deixar de tirar-li molles de pa

Un lleó marí arrossega una nena al mar a Richmond (Canadà) / periodico

1
Es llegeix en minuts

El port de Steveston, a Richmond (Colúmbia Britànica), és un important destí turístic canadenc. Una família hi va anar dissabte sense sospitar que un mamífer marí els jugaria una mala passada. Un vídeo gravat per un altre vianant de la zona, Michael Fujiwara, mostra el moment aterridor en què uns pares i la seva filla, d'uns 7 anys, donen menjar a un lleó marí, que s'acosta des de l'aigua. Però quan la nena s'asseu a la vora del moll, l'animal, d'un salt, l'agafa amb la boca, se l'emporta i la submergeix sota el mar.

L'alarmant moment es va acabar bé, amb la nena fora de l'aigua, però amb un bon ensurt per als que van assistir a l'escena. Afortunadament, tothom està bé i no hi va haver ferits.

SENYALS DISSUASORIS

Encara que a la zona del passeig diversos senyals adverteixen que no es pot donar menjar als animals salvatges, la gent ho segueix fent, es queixa Danielle Hyson, entrenadora de l'aquari de Vancouver. "Segurament l'animal es va sentir frustrat quan van deixar de tirar-li menjar i es va tornar violent", assegura al mitjà local 'News 1130'. "Aquests animals són potencialment molt agressius i perillosos... No són gossos", insisteix.

"COMPORTAMENT IMPRUDENT I ESTÚPID"

El president de l'Autoritat del Port de Steveston, Robert Kiesman, per la seva part, també s'ha queixat del comportament d'alguns turistes: "Ningú aniria a donar-li un sandvitx a un os bru si se'l troba a la muntanya". "És un comportament imprudent i estúpid", ha dit.

Notícies relacionades

Els senyals del port adverteixen als vianants que les mossegades dels lleons marins "poden causar infeccions molt greus que poden conduir a l'amputació d'una extremitat i fins i tot a la mort". Això es deu als bacteris de la boca dels llops marins, que necessitaria un tractament específic, com els que s'utilitzen als aquaris.