Javier Marías agita el debat al comparar Podem amb la Falange

L'escriptor diu en l'article 'La peligrosa parodia', que publica aquest diumenge 'El País Semanal' que al partit de Pablo esglésies només li falta substituir el seu himne pel 'Cara al sol'

L’escriptor madrileny Javier Marías, dijous a l’hotel Casa Fuster de Barcelona.

L’escriptor madrileny Javier Marías, dijous a l’hotel Casa Fuster de Barcelona. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'escriptor Javier Marías ha agitat el debat amb l'article que, com cada diumenge, ha publicat al suplement 'El País Semanal', al comparar Podem amb la Falange. A 'La peligrosa parodia', que és com titula l'escrit, l'autor de 'Todas las almas' i 'Tu cara tan blanca' fa un recorregut per la política internacional i nacional en què no se salva ningú.

De Mariano Rajoy diu que "no es cansa de deixar anar poca-soltades"; del PSOE, que semblen "detestar-se més entre si que qualsevol adversari polític", però és quan li toca el torn al partit de Pablo Iglesias, que es mostra més contundent en la seva definició.

"Hi ha un partit que es proclama d'esquerres, Podem, i que és el més semblant a la Falange des que va desaparèixer la Falange: només li falta substituir el vetust himne de Quilapayún en els seus mítings pel més vetust 'Cara al sol', i li sortirà el retrat", escriu Marías, sense fer ús algun d'eufemismes ni metàfores.

La resposta en Twitter no s'ha ha fet esperar i #Javier Marías ha sigut 'trendig topic':

Notícies relacionades

Pablo Iglesias no ha escrit cap tuit al respecte, però ha retuitejat el de @JaumeMayor 

En els comptes de Twitter d'Íñigo Errejón i Irene Montero no hi ha cap menció a l'assumpte