HOMENATGE DE BIGOTI, BARRET NEGRE I BASTÓ

Més de 600 'charlots' celebren el 128è aniversari de Charles Chaplin

La trobada s'ha celebrat aquest diumenge al museu dedicat a l'actor britànic que va obrir fa un any a Suïssa

chaplin / EFE / LAURENT GILLIERON / VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

662 persones s'han disfressat aquest diumenge de Charlot Suïssa en un acte festiu i de commemoració per celebrar el 128è aniversari de l'actor britànic Charles Chaplin i el primer aniversari del museu dedicat a la seva obra i figura.

L'esdeveniment va ser organitzat per Chaplin's world (Univers Chaplin), el museu que fa just un any va obrir les portes a Corsier-sur-Vevey (oest de Suïssa), la localitat on l'artista va viure els últims anys de la seva vida i on va morir el dia de Nadal del 1977.

Univers Chaplin va obrir les seves portes al públic el 16 d'abril del 2016 com l'únic museu al món dedicat exclusivament a la vida i obra de l'actor.

PRIMER ANIVERSARI

Per commemorar un any de vida, els promotors del museu van voler organitzar un esdeveniment festiu i van decidir que tots els visitants es vestissin de Charlot, el mític personatge de l'artista.

La invitació proposava als visitants anar al museu vestits de negre, una camisa blanca i els organitzadors proporcionaven el típic barret fort negre, el bigoti i el bastó.

La festa es va celebrar al recinte del museu, construït a la mateixa finca on la família Chaplin al complet va viure fins a la mort de la dona de l'actor, Oona O'Neill, el 1991.

Després de la desaparició d'Oona, la casa familiar, coneguda com 'La Manoir', va quedar a càrrec de dos dels fills de l'actor, però a principis del 2000 van decidir vendre-la.

Però abans de la venda, va aparèixer en escena el promotor Philippe Meylan, que després de reunir-se amb l'escenògraf canadenc Yves Durand, va plantejar el projecte de crear el museu, i els hereus ho van acceptar.

Des del naixement del concepte fins a l'obertura del museu, van passar, no obstant, 16 anys.

TRES ESPAIS DIFERENTS

El complex consta de tres parts: 'La Manoir', on s'exposen els elements més personals de l'actor, com cartes i fotografies; el parc on hi ha la casa, amb vistes als Alps i al llac Leman; i els estudis de cine.

En aquests estudis (l'única part nova que s'ha construït a la finca i que tenen un volum de 15.000 m2), els promotors del museu s'han encarregat de recrear els escenaris i les escenes de les pel·lícules més famoses de l'actor.

Notícies relacionades

Com que l'esdeveniment va coincidir amb el diumenge de Resurrecció, una de les activitats del dia va consistir en una massiva recerca d'ous de Pasqua.