Coachella 2017: el festival de música amb més glamur del món

El festival de música més 'cool', 'fashion' i alternatiu del món se celebra al desert de Califòrnia i té com a cap de cartell Lady Gaga

People dance on the opening day of the Coachella Valley Music and Arts Festival in Indio, California, U.S. April 14, 2017.   REUTERS/Carlo Allegri

People dance on the opening day of the Coachella Valley Music and Arts Festival in Indio, California, U.S. April 14, 2017. REUTERS/Carlo Allegri / CARLO ALLEGRI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Coachella (el seu nom oficial és Festival de Música i Arts de Coachella Valley) és més que un festival de música. És la cita de música indie més 'fashion' del món on les 'celebrities' es deixen veure vestint les últimes tendències, molt 'hipsters' totes elles, això sí. No resulta estrany veure-hi des d'estrelles del pop i del cine fins als famosos àngels de Victoria's Secret. Aquest any les famoses que s'espera veure-hi són Paris Hilton, Alessandra Ambrosio i Kylie Jenner. Les actuacions de Coachella es poden seguir en directe des de la pàgina web de l'organització.

La festa més important de Califòrnia es porta a terme a la calorosa localitat d'Indio, de 76.000 habitants, durant dos caps de setmana (els dies 14, 15 i 16 d'abril i 21, 22 i 23 d'abril) i aquest any té com a cap de cartell Lady Gaga, que actua aquest dissabte, 15, i inclou les actuacions de Radiohead i Kendrick Lamar, a més de Bon Iver, Lorde, Capital Cities i New Order, a les quals també se suma la participació del xilè Nicolas Jaar, que ha sigut aclamat pel seu àlbum 'Space is only noise' (2011) i el seu treball més recent 'Sirens', llançat el 2016.

Aquest espectacular esdeveniment és organitzat pel multimilionari Philip Anschut, que recentment ha rebut crítiques d'alguns grups activistes que l'acusaven de fer donacions milionàries a grups anti-LGTB a través de les seves organitzacions benèfiques.

Notícies relacionades

Des que el 1999 va celebrar la seva primera edició, en què va comptar únicament amb dos escenaris, Coachella s'ha anat convertint, any rere any, en el festival que més 'celebrities' per metre quadrat condensa. Moltes no només reben una entrada vip, sinó que cobren per anar a un certamen que també està a l'agenda de bloguers i cercatendències. La moda està tan present al festival que el recinte on se celebra s'ha convertit en un autèntic paradís comercial: Adidas o Lacoste són alguns dels seus patrocinadors i fins i tot H&M, un altre dels grans patrocinadors de l'esdeveniment, li va dedicar una col·lecció, 'H&M loves Coachella'. I és que Coachella ven, a més d'un estil de vida 'hippy', unes tendències festivaleres que són abraçades després, durant l'estiu, per milions de joves. 

Després de Coachella, té lloc la cita del festival Primavera Sound a Barcelona, on joves que arriben de mig món es tornen a posar els 'shorts' amb botes i els 'looks' més 'indies' per disfrutar aquest any d'un cartell exultant encapçalat per Arcade Fire, Bon Iver i Van Morrison.