A 'THE NEW YORK TIMES'

"T'hauries de casar amb el meu marit", l'emotiva carta d'una dona amb càncer

L'escriptora de contes Amy Krouse Rosenthal sap que no li queda gaire temps de vida, per això s'ha decidit a buscar-li una nova companya al seu marit

escritoracancer

escritoracancer

1
Es llegeix en minuts

A Amy Krouse Rosenthal la vida la va sacsejar amb un càncer d’ovaris fa dos anys. Els metges no li han donat gaires esperances i ara s’ha decidit a deixar-ho tot lligat per quan falti. L’escriptora de contes infantils, que també col·labora amb The New York Times, ha publicat una emotiva carta en aquest diari que està donant la volta al món. T’hauries de casar amb el meu marit, es titula el commovedor text, però d’una generositat infinita. A la missiva explica que el seu objectiu és trobar-li una nova parella al seu marit per quan ella ja no hi sigui. «Fa un un temps que estic intentant escriure això –comença–, però la morfina i la falta d’hamburgueses sucoses m’han deixat sense energia».

Relata que va conèixer el seu marit, Jason Brian Rosenthal, en una cita a cegues ja fa més de 26 anys. «He estat casada 26 anys amb l’home més meravellós. Planejava que almenys fossin 26 més» (...) Però «els plans s’esvaeixen» quan li diagnostiquen un càncer d’ovari el setembre del 2015. El pla a la llar dels Rosenthal va ser llavors «viure el present». «Per al futur, vull presentar-los el protagonista d’aquest article, Jason Brian Rosenthal», escriu Amy. «És fàcil enamorar-se d’ell. Jo vaig trigar només un dia». I rememora el dia de la seva primera cita. «Després de 9.490 dies de convivència» comença pel més bàsic: «Fa 1,78 metres, té els ulls color avellana i els cabells blanquinosos». «Vesteix bé», «fa exercici», «sap cuinar», «és un gran pare»... «Probablement, només em queden uns quants dies en aquest món. Vaig acabar d’escriure això per Sant Valentí i el regal més genuí que puc esperar donar-li és que la persona apropiada llegeixi això, busqui Jason i comenci una altra història d’amor», finalitza la carta.