COINCIDEIX AMB LA LLUNA PLENA DE FEBRER

El primer eclipsi de l'any arriba aquest divendres

L'enfosquiment serà molt subtil però es podrà apreciar durant més de quatre hores a gairebé tot el planeta, menys a l'Àsia i Oceania

eclipselunar

eclipselunar

1
Es llegeix en minuts

La lluna plena de febrer, també coneguda per 'lluna de neu', coincidirà aquest 2017 amb un eclipsi lunar durant les primeres hores de dissabte que ve, 11 de febrer.

La coincidència farà patent com la interposició de la Terra entre el Sol i la Lluna projecta una ombra a través de la superfície del nostre satèl·lit.

L'enfosquiment serà molt subtil però es podrà apreciar durant més de quatre hores a gairebé tot el planeta (menys a l'Àsia i Oceania). L'ombra es projectarà per primera vegada sobre la Lluna a les 22.34 GMT del 10 de febrer, amb un màxim a les 00.44 GMT de dissabte, 11, i acabarà a les 02.53 GMT.

ACOSTAMENT DEL COMETA '45P'

Notícies relacionades

Unes quantes hores més tard, el cometa '45P' -també conegut com el 'cometa d'Any Nou'- farà el seu acostament més pròxim a la Terra. Serà visible al cel del matí a la constel·lació d'Hèrcules, abans de passar per les constel·lacions Corona Borealis (la Corona del Nord), Boötes (el Pastor), Gossos Venatici i Ursa Major.

Segons la NASA, aquest any tindran lloc quatre eclipsis (2 de Sol i 2 de Lluna, el pròxim del satèl·lit serà el 7 d'agost i serà total). 

El primer eclipsi de la història

     Aquest fenomen es va registrar en les llistes dels astrònoms assiris durant el novè any del regnat del rei Ashurdan III.

Temes:

Lluna Eclipsis