ENTREVISTA PER A LA BBC

El cosí de George Michael vincula la seva mort a les drogues

"Crec que va prendre molt d'alguna substància, barrejada amb antidepressius i altres fàrmacs, a més d'alcohol", sosté Andros Georgiou

"Tenia pensaments suïcides, però no crec que fos un suïcidi", assegura

El cosí de George Michael vincula la seva mort a les drogues

STEFAN WERMUTH (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

Quan no fa ni un mes que un fallida cardíaca es va emportar George Michael el dia de Nadal, i després de conèixer-se que el resultat de la seva autòpsia "no és concloent" -la seva mort, als 53 anys, "segueix sent considerada inexplicable però no sospitosa"-, apareix el cosí de l'ídol britànic del pop, Andros Georgiou, que va treballar amb ell fins al 1998, per posar més dosis d'intriga a les circumstàncies de la seva mort.

BBC / TWITTER

Andros Georgiou, a l'entrevista de la BBC.

En una entrevista al programa de Victoria Derbyshire de la BBC, que s'emet aquest dimarts, 17 de gener, el parent, que té una certa retirada amb l'excomponent de Wham! i un 'look' intencionadament similar al del George Michael dels útlims temps -roba negra, gorra amb visera, ulleres de pasta fumades i barbeta-, s'ha assegut a la butaca per obrir velles ferides i explicar que Michael hauria tornat a fer-ne de les seves: "Les drogues dures havien tornat a la seva vida", diu, i recorda que en el passat l'artista va ser addicte a la cocaïna. Ara el seu "favorit" era el crac, explica, i nega així mateix que prengués heroïna. "Els informes que diuen això són porqueria absoluta. Sé que ell mai va prendre aquesta droga".

El 2006, les càmeres de televisió també van captar el cantant fumant porros pel carrer.

UNA BARREJA EXPLOSIVA

Segons el parer de l'home que es va criar al costat del cantant, aquest hauria "pres molt d'alguna substància, barrejada amb antidepressius i altres fàrmacs, a més d'alcohol", quan el van trobar sense vida a casa seva, a Goring-on-Thames, a Oxfordshire.

"Crec simplement que el seu cor va deixar de bategar", diu Georgiou.

Relata per a la tele que, després de posar-se en contacte amb persones que van freqüentar el cantant en els últims anys de la seva vida, aquest "va tornar a ser arrossegat al costat fosc". Per això les circumstàncies de la seva mort segueixen sent "sospitoses" i objecte de titulars i portades de la premsa britànica:

ARRIBAR A LA VERITAT DE L'ASSUMPTE

El cosí de George Michael assegura que la seva intenció és arribar fins al final de l'assumpte, "arribar a la veritat dels fets", i saber el que el cantant hauria pogut prendre abans de morir i com hauria pogut adquirir els fàrmacs. De la mateixa manera, el que va ser exproductor discogràfic va rebutjar del tot les especulacions que el divo s'hagués suïcidat perquè estava deprimit. "Crec que ell tenia pensaments suïcides, però no crec que fos un suïcidi". 

Notícies relacionades

"Era increïblement generós (...). Una de les millors persones que he conegut", i recorda que tots dos solien omplir fins dalt dos Range Rover per Nadal per anar a alimentar els sensesostre del West End de Londres.

COL·LECCIÓ DE CANÇONS INÈDITES

Andros Georgiou promet seguir donant titulars, ja que ha explicat que té "una col·lecció de cançons inèdites escrites i cantades per Michael".