ADÉU A UNA ICONA DEL POP

La secreta generositat de George Michael

Després de la mort del cantant surten a la llum històries de ciutadans anònims que van rebre la seva ajuda

Tributes are seen outside the house of singer George Michael, where he died on Christmas Day, in Goring, southern England, Britain December 26, 2016. REUTERS/Eddie Keogh / EDDIE KEOGH (REUTERS)

Tributes are seen outside the house of singer George Michael, where he died on Christmas Day, in Goring, southern England, Britain December 26, 2016.  REUTERS/Eddie Keogh
george2

/

3
Es llegeix en minuts

George Michael tenia una fortuna estimada en 105 milions de lliures (123 milions d'euros), que, segons publica el 'Daily Mirror' es repartirà entre els diversos fillols famosos que el cantant tenia i que inclouen els dos fills del membre de Spandau Ballet Martin Kemp, la filla de la 'spice girlGeri Haliwell -encara que el padrí d'aquesta és en realitat l'exparella de Michael Kennny Goss- i els dos fills del seu cosí Andro, a més d'entre les seves dues germanes, Melanie i Yioda, i el seu nòvio, Fadi Fawaz. Una fortuna que abans de la seva mort George Michael destinava en secret a obres de caritat o a persones que ho necessitaven.

Després de la seva mort s'han començat a conèixer històries d'aquesta secreta generositat, coneguda i alabada pels seus íntims --"l'home més generós", el definia Elton John--, de la qual el cantant de 'Faith' mai va presumir en públic. Organitzacions britàniques com Macmillan Cancer SupportChildline i el Terrence Higgins Trust, que ajuda les víctimes amb sida, es mostren profundament "commogudes" per la mort de l'artista, a la vegada que recorden les accions solidàries del músic.

"Durant anys, ha sigut el filantrop més extraordinàriament generós, donant diners a Childline, però estava decidit a no fer pública la seva generositat perquè ningú sabés quant donava als nens més vulnerables", ha indicat en un comunicat l'organització Childline.

La nota agrega que, "al llarg dels anys, [George Michael] ens va regalar milions. Estàvem planejant per a l'any que ve, dintre dels actes de celebració del nostre 30è aniversari, un gran concert en el seu homenatge per agrair-li l'ajuda als centenars de nens a través de la nostra organització".

PERSONES ANÒNIMES

A més d'aquestes organitzacions, el músic també feia donacions filantròpiques més o menys anònimes. El presentador de televisió Richard Osman parla que va donar "de forma anònima" 15.000 lliures (gairebé 18.000 euros) a una dona que li havia confessat que necessitava aquests diners per a una fecundació in vitro:

El periodista de l''Independent' Shehab Khan també parla d'aquesta dona

I també enumera altres actes de generositat del cantant, com una vegada que, suposadament, va donar 25.000 lliures (gairebé 30.000 euros) a una dona que es va trobar plorant en una cafeteria.

Sembla que aquesta donació (com tantes altres) la va fer de forma anònima: deixant un xec quan se'n va anar.

VOLUNTARI

Les xarxes socials s'han omplert de missatges de gent que destaca els seus actes altruistes. Sembla que el britànic era voluntari anònim en un refugi per a persones sense llar. I demanava a tot aquell que el reconegués que mantingués el descobriment en estricte secret.

Un altre cas que ha sortit a la llum és la seva preocupació perquè petites organitzacions benèfiques sortissin endavant. Una dona va tuitejar per dir que havia parlat una vegada amb algú d'una organització solidària que va dir que estaven "salvada" només gràcies a George Michael:

Notícies relacionades

Però George Michael també feia concerts gratuïts per agrair, per exemple, la bona atenció de les infermeres amb la seva mare -el 2006- i quan ell va estar ingressat.

El 2006 George va celebrar un concert especial gratuït per a infermeres d'un hospital al nord de Londres.Va anunciar que seria l'amfitrió d'aquest esdeveniment com un agraïment especial a les infermeres que havien atès la seva difunta mare.