La tornada al col·le, versió 'Star wars'

Internet s'omple de mems que relacionen l'univers de 'La guerra de les galàxies' amb escenes típiques d'una escola o institut

dcaminal6381374 gallery  the making of star wars  04 23 07   2 00 am   mark 161227191749

dcaminal6381374 gallery the making of star wars 04 23 07 2 00 am mark 161227191749

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Sempre s’ha dit que la saga 'Star wars' és la versió futurista de les clàssiques historietes de cavallers i princeses, un producte naïf per a tota la família on les naus espacials substitueixen els carruatges, les fortaleses són enormes destructors de planetes com l’Estrella de la Mort i els espadatxins de torn branden espases làser.

El bé i el mal, el blanc i el negre, la República i l’Imperi, el poder de la força i el seu revers fosc. Només l’altiu i carismàtic Han Solo escapa del maniqueisme que envolta l’inici de la saga, que va començar a les grans pantalles amb l’estrena del seu primer episodi, 'Una nova esperança', el 1977. La filosofia que desprèn, alguns dels seus personatges –autèntics arquetips– i incomptables escenes de la saga creada per George Lucas formen part de l’imaginari col·lectiu de molta gent, de diverses generacions, que troben molts paral·lelismes entre les batalletes dels Skywalkers i la vida mateixa.

Notícies relacionades

Ahir va ser 'trending topic' el 'hashtag' #StarWarsDocente, i no té res a veure amb la recent estrena de 'Rogue One: una història de Star wars', el vuitè episodi (o setè i mig, segons els fans més acèrrims) fins a la data. La xarxa s’ha inundat d’enginyosos mems que relacionen l’univers de 'La guerra de les galàxies' amb escenes típiques d’una escola. «Les vacances passen a velocitat d’hiperespai», resa un dels mems, amb un fotograma de Han Solo i el seu inseparable Chewi. I és que els dies volen quan s’està lluny de les aules.

FOTOGRAMES

«Les fotocòpies es demanen amb antelació suficient», diu contundent Darth Vader, en el paper d’un imaginari conserge d’escola, mentre asfixia un dels soldats de la República. En un altre mem, el simpàtic robot astromecànic R2D2 pateix un col·lapse al pensar en la tornada a l’escola. Que la força (i el sentit de l’humor) acompanyi alumnes, professors i pares a partir del pròxim dilluns dia 9.