MESTRE ANDALÚS

La guitarra de Paco de Lucía torna a sonar a Google

El cercador rendeix homenatge al geni del flamenc amb una exposició virtual i un 'doodle' el dia que hauria fet 69 anys

retrato-paco-lucia-1991-1393436858777

retrato-paco-lucia-1991-1393436858777

1
Es llegeix en minuts

Google commemora aquest dimecres, 21 de desembre, el desparegut guitarrista Paco de Lucía el mateix dia que hauria fet 69 anys amb un 'doodle' personalitzat (a sota) i també en les seves diferents plataformes mitjançant un homenatge a l'artista organitzat per la Junta d'Andalusia, a través de la Conselleria de Cultura i de l'Institut Andalús Flamenc.

Google presentarà una exposició virtual a Google Arts and Culture elaborada per l'Institut Andalús del Flamenc, on es podrà fer un recorregut per la vida de l'artista, tant personal com professional, a través de relats biogràfics, fotos i vídeos.

L'ÚLTIM 'DOODLE' DE L'ANY

Així mateix, Google ha elaborat un 'doodle' temàtic en honor al músic, que serà l'últim de l'any i que es publicarà a Espanya i a tots els països de Llatinoamèrica.

A més de l'homenatge de Google, aquest dimecres 21 se celebrarà un concert en honor a l'artista a la seva ciutat natal, Algesires, que serà interpretat pels seus nebots, José María Banderas i Antonio Sánchez, que l'havien acompanyat en nombroses gires artístiques per tot el món.

L'acte està organitzat per la Conselleria de Cultura, a través de l'Institut Andalús del Flamenc, i de Google Arts Culture en col·laboració amb l'Ajuntament d'Algesires.

Francisco Sánchez Gómez, de nom artístic Paco de Lucía, va néixer a la localitat gaditana d'Algesires el 21 de desembre de 1947, i va morir el 2014, als 66 anys, a Cancún (Mèxic) d'un infart.

MÚSIC UNIVERSAL

Considerat el ciutadà d'Algesires més universal, va rebre nombrosos premis al llarg de la seva carrera, entre altres el Premio Nacional de Guitarra de Arte Flamenco, la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes (1992), la Distinció Honorífica dels Premis de la Música (2002) i el premi Príncep d'Astúries de les arts (2004).

Notícies relacionades

'Río Ancho' (1976), 'Entre dos aguas' (1981) i el 'Concierto de Aranjuez' (1991) són algunes de les seves obres més populars i recordades aquest dia a la xarxa. A continuació, les seves interpretacions: 

Altres actuacions estel·lars del geni també són molt recordades, com aquesta dels anys 70, amb Camarón:

El guitarrista i el ’cantaor’, per ’bulerías’, en una actuació dels anys 70. / YOUTUBE