SECRET COMPARTIT

Lady Gaga revela que pateix estrès posttraumàtic per una violació

La cantant assegura, en una trobada amb joves, que el suport de família, amics i metges l'ha salvat

Lady Gaga revela que pateix una malaltia mental: estrès posttraumàtic. / REUTERS / DYLAN MARTINEZ / VÍDEO: EUROPA PRESS

Lady Gaga revela que pateix una malaltia mental: estrès posttraumàtic.
Singer Lady Gaga poses for photographers at the Fashion Awards 2016 in London, Britain December 5, 2016. REUTERS/Neil Hall

/

1
Es llegeix en minuts

Lady Gaga ha compartit un dels seus "grans secrets", en les seves pròpies paraules, amb el món. Pateix estrès posttraumàtic des que, als 19 anys, va ser víctima d'una violació. La cantant ha explicat que fa anys que lluita contra aquest desordre mental. Ho ha fet durant una visita a un centre d'acollida a joves homosexuals a Nova York i en el marc del programa Today Show, dedicat a la bondat i a l'ajuda a les persones. I n'ha deixat constància al seu compte de Twitter. 

Notícies relacionades

La cantant ja va revelar fa dos anys que va ser violada quan tenia 19 anys, però ara ha parlat dels danys psicològics que aquell fet li va produir i amb els quals encara batalla. "Tinc una malaltia mental. Pateixo desordre posttraumàtic. Mai ho havia dit abans", ha explicat als joves. "La bondat que m'han mostrat metges, família i amics és el que realment m'ha salvat la vida". "La meditació m'ajuda a calmar-me", ha afegit, després de relatar que lluita contra el trastorn "cada dia".

Lady Gaga ha transmès als joves un missatge d'optimisme i de bondat. "Crec que la bondat és el remei a la violència i a l'odi", ha assenyalat, després de repartir regals als residents al centre, tots víctimes de traumes per la seva condició sexual. "Sou valents, teniu coratge. Somrieu, sou persones estimades", els ha dit. "Somrieu encara que dolgui", els ha cantat.