09 jul 2020

Anar al contingut

EFEMÈRIDE A INTERNET

Mecano triomfa a les xarxes... el 7 de setembre

El grup format per Ana Torroja i els germans Cano es converteixen en tendència a Twitter el dia que dóna nom a la famosa cançó del trio

Vega S. Sánchez

Mecano triomfa a les xarxes... el 7 de setembre

"El 7 de septiembre es... es nuestro aniversario". Si has llegit aquesta frase cantant, a part de tenir una certa edat és que ets del 'club Mecano' i, possiblement, un dels tuiters que han contribuït a fer que el 'hashtag' #Mecano s'hagi convertit aquest dimecres en 'trending topic' a Espanya.

Encara que potser la teva edat és una altra i només ets un 'hipster' amb gustos 'vintage'. El fet és que Mecano triomfa com a tendència amb 'El 7 de septiembre', primer senzill que s'extreu de l'àlbum 'Aidalai' d'Ana Torroja i els germans Nacho i José María Cano:

La majoria dels tuiters recorden la cançó amb enyorança i n'escriuen fragments al tuit. I la cosa s'ho val, ja que Mecano va marcar una època englobada en la 'movida madrileña' i en la dècada dels 80 i principis dels 90.

I fins i tot avui dia, són molts els que acomiaden l'any a ritme d''Un año más' a la Puerta del Sol o en qualsevol altre lloc.

EL CAS DE CELTAS CORTOS

Un altre exemple de dates èpiques extretes de cançons és la de '20 de abril del 90' de Celtas Cortos, que també van aconseguir que aquesta data fos tendència aquell dia.