Vídeo de la vinyeta de Tàssies (25)

La il·lustració aborda la indiferència que la societat mostra pels més desafavorits

Un grup de refugiats amuntegats a ’Naufragi número 25’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Josep Antoni Tàssies publica aquest divendres la seva nova vinyeta, 'Naufragi número 25'. Aquesta és l'enèsima il·lustració de la sèrie de nom homònim en què el dibuixant se centra en la crítica dels conflictes de la societat.

En la vinyeta Tàssies torna a utilitzar la dona com la protagonista absoluta de la seva creació. Mostra una dona ofegant-se al mar i demanant ajuda de forma desesperada. El mar blau a poc a poc es transforma en un líquid groc, ple de bombolles i espumós: cervesa. Aquest univers tràgic resulta ser un univers paral·lel situat en una gerra de cervesa.

Notícies relacionades

Llavors entra en escena una altra dona, que disfruta tranquil·lament de l'oci nocturn. La nova protagonista es beu tota la gerra, i s'empassa (sense adonar-se'n) la dona que es trobava en el mar de cervesa. La metàfora mostra clarament com la indiferència derivada de l'estabilitat i el benestar fa que alguns individus no puguin (o no vulguin) adonar-se dels drames de la societat

Descobreix a la web d'EL PERIÓDICO totes la il·lustracions de la sèrie Naufragis de Tàssies. Una col·lecció de vinyetes que, amb humor i ironia, mostren la peculiar visió que l'il·lustrador té dels fets més rellevants de l'actualitat.

Temes:

Humor