'APP' JAPONESA

Els accidents i les anècdotes de Pokémon Go

En alguns països les forces de seguretat ja han emès avisos sobre els perills de jugar pel carrer

dcaminal34695615 barcelona barcelones 14 07 2016 sociedad locura p160714132939 / JOAN PUIG

dcaminal34695615 barcelona   barcelones     14 07 2016    sociedad   locura p160714132939
La nova aplicació de Nintendo desferma la bogeria entre els joves de Barcelona.

/

3
Es llegeix en minuts

Des d'aquest dijous ja està disponible a Espanya Pokémon Go, el joc que ha revolucionat el món de les 'apps'. L'aplicació de Nintendo ha causat furor entre els usuaris dels dispositius Android iOS des que dijous passat va sortir al mercat. Ha sigut tan gran l'èxit que ja es compten per milions els jugadors que recorren les seves ciutats per buscar els personatges de la saga nipona.  

El sistema de Pokémon Go, que combina la càmera del dispositiu amb el món ideat per Nintendo, ha causat un canvi en l'hàbit del joc. Ja no es juga assegut al tren o estirat al sofà. L'exitosa ‘app’ obliga a moure's per qualsevol lloc, cosa que juntament amb la desmesurada addicció, s'han produït múltiples accidents i anècdotes al voltant del món.

UNA VIVENDA CONFOSA AMB UN GIMNÀS

Boon Sheridan , resident a Massachusetts, segons ha informat la CNN ha vist com casa seva s'envoltava, a poc a poc, dels fans del joc. Resulta que la seva vivenda apareix al joc com un gimnàs Pokémon. Sheridan ho ha denunciat en un vídeo i en diferents tuits. En l'últim publicat, diu amb ironia que “Viure en una Església significa moltes coses. Avui dia significa que casa meva és un gimnàs Pokémon Go . Això ha de ser fascinant”. 

ENVAÏDA UNA COMISSARIA D'AUSTRÀLIA

Un altre dels llocs afectats per la invasió dels caçadors de Pokémon ha sigut la comissària australiana de Darwin. La seu policial es va veure inundada per persones que perseguien  'Sandshrew'. Per això la policia s'ha vist obligada a publicar al seu Facebook oficial un missatge alertant els jugadors que vagin en compte quan travessin els carrers i que “no han d'entrar a la comissaria”. A més, la nota conclou, amb humor, assegurant que “Sandshrew no anirà enlloc per ara. Mantenir-vos fora de perill i ¡Fes-te amb tots!”. 

Les reunions improvisades dels fans de la saga han arribat a ser tan massives com la recollida per l'usuari ‘Pokémon Go Panamà’ que, segons va escriure, va tenir lloc a Central Park de Nova York. El vídeo mostra que era molt complicat passejar per aquella zona del parc per l'elevat nombre de jugadors reunits. 

POLICIA EN ACCIÓ

Missouri (Estats Units), la policia d'O’Fallon ha informat de la detenció, diumenge passat, de quatre persones que, presumptament, havien utilitzat el joc per poder robar. Els detinguts, acusats de perpetrar robatoris als comtats de St. Louis i St. Charles, van aprofitar la realitat augmentada de l'‘app’ per conduir els jugadors a zones apartades i allà poder realitzar el furt. 

La policia australiana de Nova Gal·les del Sud ha sancionat dos conductors per anar jugant amb l'aplicació mentre conduïen. En una breu nota publicada al Facebook oficial, el cos de seguretat afirma que la infracció els ha costat als culpables 325 dòlars i 4 punts del carnet. Els dos infractors han sigut enxampats al mateix tram viari en menys d'una hora. 

CAIGUDES PERILLOSES

L'usuari de 'YouTube' anomenat ‘Mundo Misterioso’, ha publicat fa a penes 24 hores un vídeo en què es pot observar un usuari abstret mentre persegueix el Pokémon  'Rattata'. Finalment, la concentració extrema del jugador i la foscor de la nit va provocar que aquest caigués en un estany d'aigua mentre emetia en directe la seva 'cacera'.

A LA SALA DE PARTS

Notícies relacionades

Als Estats Units, Jonathan Theriot va publicar una fotografia, convertida ja en viral, en què intentava capturar un 'Pidgey' mentre la seva dona esperava per entrar a la sala de parts. La imatge, penjada a la plataforma 'Imgur', ha sigut vista per més de 3 milions de persones.Theriot assegura que va estar present en el naixement. A més va penjar una nova imatge amb el seu fill després del seu naixement. 

When your wife is about to have a baby and a Pokemon xous up and you have to low-key catch it...

MEMS I RUMORS

Com no podia ser menys, els usuaris de les xarxes socials no només han comentat els accidents reals sinó que també han creat multitud de mems i 'fakes', com és el cas de l'enorme accident a l'autopista de Massachusetts. Per evitar accidents de tal magnitud alguns usuaris de Twitter han creat el 'hashtag' #DontPokemonGoandDrive per, a manera d'humor, advertir dels perills que pot causar conduir mentre es juga amb el joc de la saga japonesa.