EDATS MOLT VARIADES

La febre Pokémon Go arriba a Barcelona

Els fans del joc de moda queden al Turó Parc per compartir l'experiència i conèixer gent nova

La nova aplicació de Nintendo desferma la bogeria entre els joves de Barcelona. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
MERITXELL FERNÁNDEZ / BARCELONA

És difícil no estar al corrent de la febre Pokémon Go que ha envaït el món aquests últims dies. Després del seu llançament per part de Niantic Inc i Nintendo, el videojoc de realitat augmentada ja acumula milions de seguidors. Persones que, la majoria, ja coneixen la sèrie des de la seva infància o són aficionats als videojocs en general, viuen intensament aquesta nova moda que consisteix a buscar i capturar criatures amagades en el món real. 

La prova d'això és que, sense haver arribat encara el producte a Espanya (de forma oficial), ja s'estan portant a terme trobades entre aficionats amb l'objectiu de jugar i també conèixer gent, com la que aquest dijous s'ha trobat al Turó Parc de Barcelona, on s'han reunit una vintena de seguidors d'edats molt variades però amb una cosa en comú, la febre Pokémon. 

Alguns diuen no estar gaire enganxats, com Roger Marquillas, de 18 anys i resident a Barcelona, que afirma no estar moltes hores al dia jugant. "El tinc obert i si vibra el miro, però no em considero addicte", comenta. En canvi, hi ha altres que sí que viuen el joc amb molta més intensitat, com Marta Fernández, de 23 anys i també de Barcelona, que va a la trobada just després d'haver anat a una oficina de Vodafone: "He demanat que m'ampliessin la tarifa de dades perquè amb els megues que tinc no puc jugar gaire quan surto al carrer", explica. 

Se suposa que el videojoc encara no ha arribat a Espanya, però tots coneixen alguna via o altra per a descargar-se'l, encara que no sigui de la forma més lícita. "Des d'Iphone és complicat, has de crear un compte d'Apple d'Austràlia perquè et permeti descarregar el joc. Amb Android és més fàcil, entres a internet o aconsegueixes accedir a algun grup de gent que ja tingui el joc, i és fàcil aconseguir el 'link' de descàrrega", explica Elias Ortíz, de 30 anys

SORTIR A FORA I CONÈIXER GENT

Notícies relacionades

Aquesta nova moda no té el seu punt fort únicament en la característica de la realitat augmentada i l'aventura, sinó que els seus usuaris també l'associen a altres valors."Sempre he estat moltes hores ficat en videojocs però aquest m'ajuda a sortir i socialitzar-me, si no el tingués segurament sortiria menys al carrer i tindria el meu cercle d'amics habitual però no coneixeria gent nova", afirma Joan Albert Martí, de 14 anys. "M'agrada el companyerisme. Vinc d'altres jocs i aquí hi ha molt més. Tenim grups de Facebook, de Telegram... ens reunim per jugar però també és una forma de socialitzar-se", assegura  Mar, de 43 anys, que diu, a més, que aquesta no és la primera concentració d'aficionats Pokémon que es produeix, ja que habitualment hi ha quedades espontànies en què es reuneixen per jugar i xerrar. Tots dos estan a la terrassa d'un bar al Turó Parc, alguns miren fixament la pantalla del mòbil i altres parlen i riuen, però d'alguna manera  o altra el joc sempre està present. 

Alguns d'ells, fins i tot, han portat la seva afició fins a Youtube, com Sergi Cárceles, de 24 anys, que comparteix amb la xarxa consells sobre el joc i les seves rutes per caçar 'pokémons' per Barcelona, sota el pseudònim de 'Themeysticc' .