PER "EXTREMADAMENT INADEQUAT"

El Museu de l'Holocaust dels EUA demana que no es jugui a Pokémon Go

Al centre del camp de concentració nazi Auschwitz-Birkenau, l'aplicació de Niantic ja ha sigut vetada

 

  / AP

1
Es llegeix en minuts

El Museu de l'Holocaust dels EUA ha demanat als seus visitants que deixin de jugar al Pokémon Go a les seves instal·lacions perquè és "extremadament inadequat", ja que és un monument dedicat a les víctimes del nazisme.

El joc de moda a tot el món des de fa menys d'una setmana consisteix a utilitzar un dispositiu mòbil per trobar i capturar personatges de Pokémon virtuals als llocs reals, incloent-hi, segons sembla, les instal·lacions del museu amb seu a Washington.

La idea que hi hagi jugadors per les sales del museu mirant fixament les pantalles dels seus 'smartphones' a la recerca dels personatges de Niantic, ha sorprès a molts, després que es fes pública a través de les xarxes una imatge on es veu una d'aquestes figures virtuals a la porta de l'auditori Helena Rubinstein, on s'expliquen testimonis de jueus que van sobreviure a les cambres de gas.

NO TÉ UN OBJECTIU EDUCATIU

"Volem que la gent no jugui al museu", ha dit el director de comunicació del museu, Andy Hollinger. "La tecnologia pot ser una important eina d'aprenentatge, però aquest joc escapa a la missió educativa d'aquest centre", sosté.

Durant una visita al museu aquest dimarts, un reporter de Reuters va veure diversos visitants que feien servir el mòbil per fer fotos o enviar missatges, però ningú jugant a jocs. Això va incloure l'àrea fora de l'auditori de Helena Rubinstein, que compta amb testimonis de jueus que van sobreviure a les cambres de gas.

Notícies relacionades

Niantic, el creador del joc, de moment no ha respost a les queixes del museu.

PROHIBIT A AUSCHWITZ-BIRKENAU

Per la seva part, el museu del camp de concentració nazi Auschwitz-Birkenau també ha prohibit als visitants jugar amb aquesta aplicació després que algunes persones intentessin atrapar aquestes bestioles virtuals dins del recinte.