ENTRANYABLE CELEBRACIÓ

¿Per què celebrem el Dia de la Mare?

Google dedica el 'doodle' d'aquest 1 de maig a totes les dones que tenen fills

 

 

1
Es llegeix en minuts

Potser tothom sap que el primer diumenge de maig se celebra el Dia de la Mare, però potser no tothom sap que es tracta d'una tradició que ve de l'antiga Grècia, i que fa temps tenia data fixa al calendari (el 8 de desembre). Perquè ningú, absolutament ningú que navegui per internet se n'oblidi, Google també celebra aquest diumenge la festivitat de les dones que tenen fills amb un 'doodle' molt tendre: una alfombra amb les sabatilles de la mare i les d'un nen.

Notícies relacionades

Aquesta celebració familiar ve de l'antiguitat. A Espanya va arribar com una tradició catòlica que, fins al 1965, es va celebrar el mateix dia que la Mare de Déu de la Immaculada Concepció, el 8 de desembre. Després, la influència dels EUA va fer que se separessin les tradicions i es va deixar el Dia de la Mare per al mes de maig (el mes de Maria i de les flors).

En l'actualitat, molts critiquen la càrrega de comercialitat d'aquest dia, moltes vegades associat a regals i consum. Més enllà d'això, la celebració d'aquest dia és un agraïment a totes les mares pel seu carinyo i la seva dedicació.