PEL 20 D'ABRIL

Snapchat llança un polèmic filtre de Bob Marley

Alguns usuaris veuen racista que s'utilitzi la imatge de la icona reggae per commemorar el Dia de la Marihuana

marley-3

marley-3

1
Es llegeix en minuts

Snapchat és una xarxa social que des de fa un temps s'ha posat de moda. L'aplicació permet enviar missatges efímers que no poden ser guardats, i a més potencia l'ús de fotografia vídeo per a aquests missatges. Fa un temps va implantar un sistema de filtres que creen efectes especials o generen màscares per a l'usuari que la utilitza.

Amb motiu del Dia de la Marihuana, que s'ha celebrat aquest 20 d'abril, Snapchat va oferir als seus usuaris una lent especial. Es tractava d'un filtre que modificava la cara de l'usuari per superposar-la amb la de Bob Marley i li enfosquia les faccions.

CRÍTIQUES

Però la proposta ha tingut una acollida controvertida. Milers d'usuaris de l'aplicació han criticat la utilització d'aquest filtre al veure-hi elements racistes. Altres han censurat la relació que l'aplicació va fer entre el famós cantant i el consum de marihuana, ja que consideren que una cosa no està relacionada amb l'altra.

Aquestes són algunes de les crítiques al filtre de Marley.

SNAPCHAT RESPON

El diari 'The Guardian' va preguntar a la companyia per què havia utilitzat aquest filtre, que, segons sembla, va ser fruit d'una col·laboració amb el Bob Marley Estate.

"El filtre que hem llançat avui va ser creat amb la col·laboració del Bob Marley Estate, i proporciona a la gent una nova manera de compartir el seu apreci per Bob Marley i la seva música. Milions de 'snapchatters' disfruten de la música de Bob Marley i respectem la seva vida i els seus èxits", ha assegurat l'empresa.

L'ORIGEN DEL 4/20

Notícies relacionades

El Dia de la Mrihuana se celebra cada any el 20 d'abril des del 1971. Es tracta d'una celebració no oficial, que secunden els aficionats d'aquesta planta.

Explica la història que la celebració del dia s'atribueix a un grup d'estudiants de Califòrnia (EUA), que es reunien cada dia a les 16.20, al sortir de classe, per fumar marihuana. Per això la celebració es fa el 20 d'abril. Aquesta és una de les versions, però no l'única.