La Casa Blanca, a Snapchat

L'Administració emetrà videomissatges per arribar als joves

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Al maig, quan Barack Obama es va unir a Twitter amb el nom @POTUS (sigles en anglès de president dels EUA), va aconseguir més ràpid que ningú el milió de seguidors (avui en té gairebé sis). Al novembre va llançar una nova pàgina de Facebook. I ara li ha arribat el torn de debutar a Snapchat, l’aplicació de videomissatges efímers (suposadament no es graven) que té més de 100 milions d’usuaris actius al dia i en què es veuen també cada dia més de 5.000 milions de vídeos.

Aquest dilluns la Casa Blanca va anunciar que el president (o l’equip d’unes 20 persones que gestionen els seus diversos comptes a les xarxes) s’havia sumat a la plataforma. Encara que el primer que va presentar va ser una imatge del Despatx Oval amb un cistell de pomes en primer pla, la idea és potenciar l’accessibilitat a l’últim discurs sobre l’estat de la Unió, que estarà a la plataforma en forma d’històries (vídeos que en lloc d’uns segons es poden veure durant 24 hores).

Una estratègia digital

Notícies relacionades

L’adscripció a aquesta xarxa és l’últim impuls a una estratègia digital que l’any passat ja va portar la Casa Blanca a penjar el discurs íntegre a Medium, i que aquest any s’estendrà també a l’streaming per Amazon Video de la intervenció (que també es podrà veure a la web oficial de la Casa Blanca i al seu canal de Youtube). El que intenta la Casa Blanca, sobretot, és aplicar l’«estratègia digital de trobar la gent on és», segons va explicar dilluns en un blog oficial Joshua Miller, director d’emplaçament de producte a la residència presidencial. I segons els seus càlculs més d’un 60% dels usuaris de telèfons intel·ligents d’entre 13 i 34 anys utilitzen Snapchat, un servei que es va llançar el 2011 i que, segons dades del centre Pew, fan servir el 41% dels adolescents nord-americans d’entre 13 i 17 anys (cosa que la converteix en la tercera app més exitosa després de Facebook i Instagram).

Obama no ha sigut el primer polític dels EUA que utilitza Snapchat. L’han precedit, entre altres, l’aspirant demòcrata a succeir-lo, Hillary Clinton, i candidats republicans com Ted Cruz i Chris Christie.